Idén is megrendezésre kerül az Imprófeszt, méghozzá e héten szombaton Komáromban a Rév-ben. Ja, hogy nem tudjuk miről is szól az imprófeszt? Hát akkor hadd vázoljam pár mondatban. Négy fős csapatok versengenek, méghozzá különféle feladatok megoldásával. A szituációk megoldására kb. 10 perc áll rendelkezésükre, a játékidő pedig 3 perc. A kihívást jelentő helyzeteket természetesen csak az Imprófeszt helyszínén tudják meg a résztvevők. A játékosok kaphatnak akár újságcikket, vagy különféle tárgyakat a szituációk felépítéséhez. A lényeg a rögtönzésen és a frappáns megoldásokon van.

Az idei Imprófesztet a szlovákiai magyar diákszínjátszó csoportokat tömörítő Gurigongo Sympozium, illetve a Magyar Szín-Játékos Szövetség szervezi. A zsűri tagjai Szabó Csilla drámapedagógus, rendező, Solténszky Tibor dramaturg és Majorfalvi Bálint színművész, a játékmester pedig Tóth Gábor lesz. A tét nem kicsi, hiszen a nyertesek részt vehetnek a Gyöngyösön megrendezésre kerülő magyarországi döntőn, március 24-én.

A komáromi fesztivál szombaton délután 14 órakor kezdődik. A játszani kívánó csapatok a [email protected] e-mail címen jelentkezhetnek péntekig. A fesztivál azonban az eredményhirdetés után is folytatódik, méghozzá a Very Nice Kitchen Staff szervezésében megrendezett maszkabuli formájában. Erről mindössze annyit kell tudni, hogy a megjelenés jelmezben ajánlott, de minden kedves jel-meztelen érdeklődőt is szívesen várnak.

Az eseményre már a facebookon is lehet jelentkezni, illetve lehet üzenni a résztvevőknek. Szóval csatlakozásra fel és hajrá impró!

dóra

 hirdetes_400x285  

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói-oldalához!

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!