„Mi a jó bús fenét keres csütörtök délben ennyi ember a vonaton? Megőrül mindenki?!?“– morog hangosan egy néni a Kassára tartó gyorson. Miközben kerekes kocsijával próbál utat vágni a hátzsákok és fiatalok tengerén, cifrán káromkodik. Ülök a kupéban és mosolyogva hallgatom. Én tudom, hova tart a sok „eszement“. A trencséni reptérre.

Délután háromkor megkapta mindenki a leszállási engedélyt: szélesre tárultak Szlovákia legjobb fesztiváljának kapui, sok fiatal számára (köztük a Körkép szerkesztőinek is) a nyár csúcspontja. Indul a Pohoda fesztivál.

csajok

Idén hivatalosan nincs 0. nap, a mai nap már komoly headlinerek lépnek fel, ennek ellenére látszik, hogy a nép még csak „bemelegít“. Hátizsákot cipelő, bőröndöt húzó emberekék járnak keresztül kasul a reptéren, keresik a haverokat/párjukat/ alkalmas helyet a sátorállításra, de leginkább a bulizós önmagukat.

A reptér is változott tavaly óta. A legendás napraforgós minilabirintus egy részét túlbuzgó önkéntesek lekaszálták, helyette pázsit zöldell. Nem messze tőlük egy zongora áll, mindenki számára szabadon hozzáférhető, aki a zenét nemcsak hallgatni, de művelni is szeretné, kiváló lehetőség.

Abszolút különlegesség volt a fesztivál előtti „licitálj egy toitoi-ra“ akció. A szervezők a befolyt összeget jótékony célra ajánlották fel, a szerencsés nyertes pedig 750 eurót perkált le egy kulcsra zárható mobilbudiért. Hiába, befektetni érzékkel kell.

 hirdetes_810x300  

kontenerek

Kreatív művészek hajóskonténerekbe költöztek, hogy bebizonyítsák, a halott, funkció nélküli részeket is meg lehet tölteni művészettel, dizájnnal és főleg – kényelemmel. A kihúzott ponyvák alatt beszélgetnek majd a divatról, a plug and play építészetről, projektekről, pályázati lehetőségekről.

Zenekedvelő tyúkok is eljönnek fesztiválozni. Nem vicc, nem a női látogatókat sértegetjük, a Závada farmról igazi, élő csirkéket hoznak, akiket lehet figyelni, simogatni – de legfőképp megenni. A farm mögött ugyanis grillezett csirkét és tyúkhúslevest kínálnak, és ebben az esetben senki nem kételkedhet – az alapanyag valóban friss.

bicikli

A ZSE elektromos energiaszolgáltató standjánál mindenki kipróbálhatja, milyen hangosan lehet működtetni egy hangszórót biciklivel. A Szlovák Posta ingyenes képeslap-küldési szolgáltatást nyújt, hogy az otthoniak se szomorkodjanak. A Garnier nemcsak sampont és tusfürdőt oszt, de masszázzsal, make uppal, fodrász work shoppal és szerencsekerékkel készült.

garnier

A reklámkulcstartóra idén népi motívumok kerültek, igazán jól néznek ki!

kulcstarto motivumok
Kulcstartó motívumok

Aki fesztiválozás közben sem akar tunyulni, lehetősége van a sportcentrumban a Street workoutot is kipróbálni, trükköket ellesni az otthoni edzéshez. A Silent Disco még mindig hódít, de a legújabb trend már a Silent Movie-t diktálja. A nézőknek két vásznon vetítenek, és mindenki azt a filmet „hallgatja“, amelyik neki jólesik. Így nem kell összeveszni a különböző ízlésű pároknak sem, hogy melyiket válasszák a művész és a kommersz film közül.

A Nay táncház idei jelszava akár a Move like Thom Yorke! is lehetne, pénteken ugyanis mindenki megtanulhatja a Radiohead és az Atoms For Peace énekesének mozdulatait az Ingenue című klipből.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Az abszolút őrült ötlet kategóriában dobogós helyet a csapolt treszka viszi – már akinek a gusztusa. Sőt, a csapolt treszkát reggel a sátorhoz is viszik, ha felragasztjuk rá a megfelelő matricát. A CBA pedig mini élelmiszerüzletet költöztetett a sátrak közé. És ha már az evésről van szó – a legfinomabb falatok a grillezett oštiepok (sajt) vörösáfonyás szósszal. Tavaly a kisbódé előtt még éjfélkor is legalább 10 méteres sor állt, és olyan illatok áradtak a levegőben, hogy az ember szinte eszét vesztette. Előre örülünk az idei adagnak.

Ma, azaz csütörtök éjjel a Kasier Chiefs és a Smashing Pumpkins a legfőbb fellépők, a hangulat garantált!

A későn ébredőknek pedig még mindig van lehetőségük felpakolni, és a GPS-t Trencsén felé irányítani. Bár ők már borsosabb árat fizetnek a lustaságukért – a 3-napos 99 euró, napijegy nincs, a parkolási díj pedig 25 euró. Aki pedig nem tud elszabadulni a kötöttségeitől, az kövesse figyelemmel a Körképet 🙂

Lengyel Diana

További ajánlott írások:

1. Napfény a hóalagút végén

2. Az első alkalom

3. Zenék és napraforgók

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!