Három a magyar igazság – tudja ezt Jared Leto is, aki a 30 Seconds to Mars-szal harmadszor tér vissza a hűség városába. Július első hétvégéjén azonban mások is érkeznek Sopronba, akik miatt nekünk sem lesz érdemes otthon maradnunk. Irány a Lővér kemping!

A legfontosabb újdonság, hogy egy nappal többet örülhetünk a fesztiválnak – a nagyszínpados buli június 2-án, szerdán megkezdődik az Anna& the Barbies fellépésével, és egészen az Arctic Monkeys vasárnapi koncertjéig tart. A kisebb színpadokon és teraszokon pedig még ennél is tovább. Így összesen 6 éjszakát tölthetnek bulizással idén a VOLT rajongói.

Melyik nap mire számíthatunk?

Az első napról semmiképp sem érdemes kihagyni a Morcheebat és Woodkidet. Ez utóbbi fiatalember polgári nevén Yoann Lemoine, elsősorban grafikus dizájner és videórendező – ha láttad Katy Perry Teenage Dream vagy Lana Del Rey Burn to Die klippjét, azok mind az ő keze munkái. Ezen túl azonban zenét is szerez és dalszöveget ír. Mint például az alábbi szám is:

Csütörtöki ajánlatunk a japán felmenőkkel büszkélkedhető DJ-producer, Steve Aoki valamint a Foals fellépése. Az oxfordi indie rockot játszó banda nagy közönségkedvenc, legutóbbi, Holy Fire című albumukat az NME olvasói a legjobbnak gondolták, valamint a másik számottevő zenei szaklap, a Q magazin szerint pedig megkapták a 2013-as év legjobb live bandája megtisztelő címet. Ráadásként ezen a napon lép fel a 30 Seconds to Mars és a Noisia is.

 hirdetes_810x300  

Kövesd a Körképet a Facebookon is, plusz tartalommal!

Pénteken a Tankcsapda ünnepli 25. születésnapját, viszont ettől lényegesebb jóval, hogy lesz Birdy meg Bring Me The Horizon is. Szóval senki nem panaszkodhat, az angyali hangú Birdy és a metalcore rajongóinak imái sem maradtak meghallgatatlanul.

Két keményebb és egy lágyabb dalalmot játszó együttes a favoritunk a szombati napra. A brit rockbanda, a You Me at Six előszeretettel formálja képére ismert előadók és együttesek számait, új image-et kapott már náluk Lady Gaga, Ellie Goulding, Avicii, Jessie J, a Coldplay vagy a Foo Fighters is. Rögtön utánuk lép fel a Volbeat. A dán négyes a punk, a country, a klasszikus rock’n’roll és a metál elemeiből egyaránt merít, idei, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című albumukról a Room 24 című dalt Grammy-díjra jelölték. Végül pedig ránksötétedik és megkapjuk a finom melankólikus szintipopot játszó Hurts-öt aznap este, akik többek közt egyik nagy kedvencünk. Annak ellenére, hogy a lemezen a számaik olyan esős buszutazáshoz passzolnak leginkább, élőben mégis teljesen más. Az élőhangszerek az egész produkciót feldobják, és egy-egy koncert alatt az ember lábába beáll a ritmus. A VOLT-ra második nagylemezüket, a tavaly megjelent Exile-t készülnek bemutatni.

Vasárnap a The Strypes és a már említett Arctic Monkeys a fő húzónév. Annyira, hogy a vasárnapi napijegy pár ezerforintossal drágább is mint a többi napoké.

Az Artic Monkeys érdekessége, hogy egyikei azoknak az első zenekaroknak, akik a világháló segítségével futottak be – a lelkes megosztók egészen az országos rádiókig röpítették a zenekart, s miután az amatőr klippjüket is zabálta az online közönség, 2005-ben a Domino kiadó szerződtette őket. Bemutatkozó albumukkal, a Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not is az Arctic Monkeys rekordot állított be: a lemez a legrövidebb idő alatt a legnagyobb példányszámban eladott albumként vonult be a brit könnyűzene történetébe.

Előttük lép a színpadra az ír The Strypes – ez egyébként az Artic Monkeys kifejezett kérése volt. A főként blues-t és r´n´b játszó fiatal srácok Sir Elton John felfedezettjei, aki úgy nyilatkozott róluk, hogy: „Tizenhat évesen olyan nagy anyagot halmoztak fel az r’n’b-ről és a blues-ról, melyet nekem hatvanöt éves fejjel sikerült csak”.

Nos, ezek után már csak egy pillantást kell vetni az időjárás előrejelzésre (felhős időt írnak 27-29 fokkal), ennek megfelelően bepakolni, és indulhat is a nyári fesztiválszezon.

Lengyel Diana

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!