Most már hivatalos a hír, miszerint az eddig csak színdarabnak tervezett 8. Harry Potter-történet könyv formájában is meg fog jelenni. Erről maga J. K. Rowling számolt be a Pottermore-nak.

 

 

A Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child Parts I&II) címet viselő könyv stílusosan július 31-én, Harry Potter születésnapján jelenik majd meg nyomtatott és digitális (e-könyv) formában Nagy-Britanniában. A fordításokra természetesen néhány hónapot várnunk kell.  A könyv jelen esetben nem regény lesz, csupán egy dráma, ami két részben ám egy kötetben jelenik meg. A színdarab premierjét egyébként július 30-án tartják.

 

 hirdetes_300x300  

 

A történet

 

A varázsvilág főhősének története ott folytatódik, ahol eredetileg a Harry Potter és a halál ereklyéi befejeződött – 19 éve véget ért a Voldemort elleni háború, Harry már túlhajszolt minisztériumi alkalmazott, aki feleségével és barátaival kikíséri csemetéit a 9 és ¾-ik vágányra. A történet fő szála második gyermeke, Albus Perselus (eredetileg Albus Severus) harca azzal a nem kívánt örökséggel, ami apja miatt rámaradt. Albus nehezen viseli a család hírnevét, és az ezzel járó nem csekély terhet, és bár apja a múltban hagyta a történteket, a sötétség minduntalan utat tör magának a jelenbe, és ezzel kell majd megküzdeniük.

 

 

albusseveruspotter
Forrás: pottertalk.net

 

HPDH2-4042
Forrás: harrypotter.wikia.com

 

Potter_family1
Forrás: harrypotter.wikia.com

 

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, J. K. Rowling ettől függetlenül nem tétlenkedett az elmúlt években, hiszen 2016 novemberétől már a mozikban láthatjuk majd a Harry Potter kalandjait 70 évvel megelőző történetet, melyben Göthe Salmander a Legendás lények és megfigyelésük című könyvéhez gyűjt anyagot a varázsvilágban.

 

 

Pottermore.com, Körkép.sk

Nyitókép: ew.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!