2016. június 6–13. között Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében immár harmadik alkalommal  kerül megrendezésre  a  „Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban” című rendezvénysorozat.

 

A kulturális és gasztronómiai fesztivál az előző évekhez hasonlóan most is a szlovák főváros egyik legismertebb terén, a Hviezdoslav téren kerül megrendezésre.

 

tobb mint szomszed_program
A rendezvény programja. Forrás: fb

 

A rendezvénysorozat június 6-án a pozsonyi koronázó-templomban a szombathelyi Capella Cantorum énekegyüttes koncertjével kezdődik.

 hirdetes_300x300  

 

EZEREGYÉV: ExperiDance Tánctársulat

 

Június 8-án az Istropolisban EZEREGYÉV címmel az ExperiDance Tánctársulat páratlanul nagyszabású előadására kerül sor. Kihagyhatatlan élményt ígér Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész hangversenye is az egyedülálló, magyar fejlesztésű Bogányi zongorán június 13-án, a Szlovák Rádió nagy hangversenytermében.

 

+
Forrás: az esemény fb-oldala

 

A fenti kiemelt rendezvények mellett számos jelentős kulturális program, szimpózium és gyermekelőadás várja az érdeklődő közönséget.

 

Kiállítás, zene

 

Három nemzetközileg elismert képzőművész, Orosz István, Farkas Ádám és Aknay János kiállítására a szervezők külön is fel szeretnék hívni a  figyelmet.

 

Június 9–12. között a Hviezdoslav téri nagyszínpadon a magyar zenei élet kiválóságai vendégszerepelnek; ugyanakkor június 11-én, az idén 25 éves V4-es együttműködés országainak előadóművészei lépnek színpadra.

 

Gasztronómia

 

A magyar turizmus, gasztronómia és borkultúra képviselői a színpad előtti téren kínálják portékáikat, ahol kézműves termékek és eredeti Hungarikumok színes palettája várja az odalátogatókat.

 

tobb mint szomszed2
Illusztrációs felvétel. Forrás: az esemény fb-oldala

 

A jövő hét hétfőn kezdődő műsorok megtalálhatók a www.facebook.com/sused oldalon is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!