Komoly jubileumhoz ért Szlovákia egyik legnagyobb sikersztorija: a Pohoda fesztivál idén ünnepli huszadik születésnapját.

 

A háromnapos Pohoda holnap, azaz július 7-én nyitja kapuit, és a harmincezer jegyből mindössze pár száz maradt csak forgalomban, így a helyszínen legfeljebb már csak a jegyüzérektől lehet beszerezni.

 

A szervezők idén is igényes zenei és kulturális programot raktak össze – rögtön a  nyitónapon lép fel  a gypsy-punk Gogol Bordello, aki az egyik legjobb bulizenekar, akit valaha láttunk a színpadon, illetve PJ Harvey, a 7 hangszeren is játszó zeneszerző-énekesnő, aki a brit alternatív rock egyik legismertebb alakja.

 

 hirdetes_300x300  

A pénteki nap egyértelmű húzóneve az izlandi Sigur Rós. A poszt-rock banda az északi szigetország leghíresebb előadója, persze ha nem számítjuk Björköt, akit már tavaly kipipált Kaščák az álomlistájáról. Itt lesz továbbá az elektroswing „feltalálója”, az osztrák Parov Stelar is.

 

Körkép tipp:

 

Nina Kraviz  – producer és  DJ, az elektronikus zenei élet meghatározó alakja. A szibériai hölgy a BBC Radio 1 Residency show gyakori vendége, az európai, észak-amerikai és japán klubok kedvelt előadója, mindenképp érdemes megvárni az éjféli fellépését a pénteki napon.
Szombaton lép fel a Prodigy, aki bár a magyarországi közönség előtt elcsépelten hangzik, viszont Szlovákiába utoljára 2005-ben látogattak el. Szintén erre a napra várjuk James Blake-t, aki aktuális The Colour in Anything című albumát érkezik bemutatni.

 

Körkép tipp:

 

Az izraeli és etiópiai gyökerekkel rendelkező Ester Rada, akit Nina Simone, Ella Fitzgerald és Aretha Franklin zenéje formált karakteres énekesnővé. Elsősorban a soul, a dzesszz, a funk és a R&B kedvelőinek lesz kihagyhatatlan élmény.
Körkép.sk

 

Níitókép: 24hod.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal Pohoda

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!