Rihanna, Sia, Muse, David Guetta, Manu Chao La Ventura, Noel Gallagher’s High Flying Birds, John Newman, Editors, Carnage, Troyboy. Csak néhány név azon előadók közül, akik alig két hét múlva szórakoztatják az idei Sziget fesztivál nagyközönségét. Augusztus 10. és 17. között Európa hivatalosan is legjobb nagyfesztiváljának szervezői 1500 programmal várják a budapesti Hajógyári sziget bulizni vágyó „szitizenjeit”.

 

A világsztárokkal megspékelt programot teljes szépségében megnézheted a Sziget honlapján, így már most kitalálhatod, melyik koncerteken eresztenéd el a hajad augusztusban a legszívesebben. Egy biztos, az előrejelzések szerint minden eddiginél izgalmasabb és színesebb fesztiválra számíthatsz.

 

Az előadók a világ minden tájáról, több mint 60 országból érkeznek. Budapestre jön Rihanna, Sia, Muse, David Guetta, Manu Chao La Ventura, Noel Gallagher’s High Flying Birds, John Newman, Editors, Carnage, Troyboy és még sokan mások. Természetesen a hazai előadók is képviseltetik magukat, koncertezik az Anima Sound System mellett a Budapest Bár, a Hiperkarma, a Halott Pénz, a Quimby és a Wellhello is.

 hirdetes_810x300  

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor
photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Évről évre csúcsokat dönt „Európa legjobb nagyfesztiválja”

A tavalyi szigeten 441 ezer látogató gyúlt össze, amit Gerendaiék idén nagy valószínűsségel túlszárnyalnak. Miután csaknem másfél hónappal a kezdés előtt valamennyi bérlet elkelt a rendezvényre. Június 30-tól már csak napijegyet lehet kapni.

 

„Három teltházas nappal, óriási érdeklődés mellett zajlott a 2015-ös Sziget, ami végül látogatócsúcsot is hozott. Már az első napon teltházat jelentettek a Sziget szervezői, akkor 80 ezer embert engedtek be, miután csak a Nagyszínpadon volt program. Aztán jött a pénteki rekord, ekkor már 90 ezer volt a teltház és szombaton is kikerült a „megtelt” tábla. A hatalmas érdeklődés az eddigi törekvéseink visszaigazolása.

 

Az elmúlt Szigeten tehát 441 ezer látogató gyűlt össze az egy hét alatt, s egyértelműen minden idők legjobb fesztiválját élvezhettük – ez volt a közönség, a zenészek, a szakma és a sajtó visszajelzése, s megkoronázása pedig, hogy a European Festival Awards idei díjátadóján – ahol már kétszer a legjobb nagyfesztivál díjat is elhozta a Sziget – idén a “Legjobb zenei felhozatal” elismerését is megkapta kedvenc fesztiválunk. “Ilyen előzmények után nem könnyű még jobb fesztivált szervezni, de mi megpróbáljuk”

 

-nyugtázta a 23. Szigetet Gerendai Károly főszervező.

 

sziget2
Kép: sziget.hu

 

Összefoglaló a 2015-ös Sziget-hangulatról:

 

Szigorított biztonsági rendszer

A szervezők komoly változásokat iktatnak be – tekintettel a feszült európai helyzetre – a biztonsági intézkedések terén. A szigorítások közül a legjelentősebb, hogy a bérletek átvételéhez szükség lesz személyes okmány bemutatására. Ez a reptereken megszokott „check-in” rendszerhez hasonlít majd. Gerendai ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindez nem növeli majd a várakozási időt. Mindemellett növelik az ellenőrző pontok kapacitását. Az új rendszerben összekötik a karszalagok sorszámát  a személyes adatokkal, hogy a szervezők ellenőrizhessék, pontosan kik lépnek be a Sziget területére.

 

sziget3
Kép: sziget.hu

 

Kulturális programok és környezettudatos fesztiválozás

Az 5 milliárdos nettó büdzséből gazdálkodó zenei fesztivál ezúttal is komoly hangsúlyt fektet a kulturális diskurzusokra a zenei programok mellett. Menekültkérdéseket boncolgató kerekasztal beszélgetéseken vehetünk részt, de színházi előadások és egyéb performanszokra is lesznek.

 

sziget4
Kép: sziget.hu

 

A Sziget lényegesen nagyobb fontosságot tuljadonít idén a környezettudatos fesztiválozásra. Az előző évhesz hasonlóan  arra kérik a vendégeket, hogy a feleslegessé vált sátraikat, kempingfelszereléseiket adják le a kijelölt pontokon, hogy továbbíthassák a rászorulóknak. Továbbá kitiltják a rendezvényről a műanyag zacskókat, és igyekeznek minél több csikktartót elhelyezni a fesztivál területén.

 

Íme, a 2016-os Sziget-himnusz Odett előadásában:

 

 

Tóth Lívia

 

Nyitókép: a Sziget Fesztivál 2016 hivatalos logója

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!