2016. szeptember 16-án mutatja be a Komáromi Jókai Színház Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját, az évad első új produkciójaként.

 

A szereplők keresik a kiutat, de rá kell döbbenniük, hogy életük zsákutca

A dráma eredeti címe Fejének belseje volt, mert Miller tökéletes dramaturgiai szerkezetében szembeállítja egymással a külső és belső valóságot, az illúziókat és a tényeket. Forgács Péter, az előadás rendezője nagy hangsúlyt helyezett erre a gondolatra, erre utal az előadás látványvilága is, Gadus Erika labirintusszerű díszlete, melyben bolyonganak a szereplők, keresik a kiutat, a megoldási lehetőségeket, de rá kell döbbenniük, hogy életük zsákutca.

 

az-u%cc%88gyno%cc%88k-25
Bandor Éva és Mokos Attila. Fotó: Komáromi Jókai Színház

 

Az előadás stílusát a realitás és az illúzió között történő finom billegést erősíti fel a produkció zenei világa is, Pálinkás Andrássy Zsuzsanna által írt dallamokban úgy keverednek a népzenei és a jazz motívumok, ahogy a gondolatok kavarognak az ember fejének belsejében, a két világ hol összeér, hol eltávolodik egymástól.

hirdetes

 

az-u%cc%88gyno%cc%88k-141
Fotó: Komáromi Jókai Színház

 

Az előadás másik meghatározó problémaköre a család, a családon belüli hazugságok, titkok, ugyanakkor elvárások és terhek romboló hatása az emberi kapcsolatokra.

 

„A család az egyik legőrültebb, legbizarrabb helyzet. Minden család őrült a maga módján, de mivel benne élünk, nem tűnik fel. Ez az előadás megmutatja ennek az őrületnek egy színét: a hazugságot. Az ember nagyon magára ismer, még ha más témát hazudik is el a saját életében”

 

– fogalmazott a rendező.

 

az-u%cc%88gyno%cc%88k-85
Fotó: Komáromi Jókai Színház

 

Willy Loman szerepében Mokos Attilát láthatják a nézők, Lindát, a feleséget Bandor Éva alakítja, a fiúk Biff és Happy Tóth Károly és Szabó Viktor. Ben Willy Loman nagybátyja, aki az álomképekben jelenik meg Skronka Tibor, Howard, Willy könyörtelen főnöke Olasz István. További szereplők: Drága Diána m. v., Gardenö Klaudia m. v. , Dékány Nikolett e. h. valamint Nagy László.

 

az-u%cc%88gyno%cc%88k-132
Fotó: Komáromi Jókai Színház

 

A színház felső foyerében Szkukálek Lajos tárlata várja a publikumot

Ahogy a főpróbahét kezdetén a színház bevezette az előadások előtti sajtótájékoztatókat, a bemutatókhoz is kapcsolódik újítás. Minden új produkció előtt a színház felső foyerében képzőművészeti tárlat várja a publikumot. Elsőként Szkukálek Lajos festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás 2016. szeptember 16-án. A kiállítás anyagát a művész műterméből és a Duna Menti Múzeum gyűjteményéből válogattuk.

 

 

Forrás: a Komáromi Jókai Színház sajtóhíre

Nyitókép: Komáromi Jókai Színház

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!