Nem volt ez jó év a hírességek számára. Úgy tűnt, hetente veszítjük el egy-egy hazai vagy külföldi kedvencünket, szomorúan hallgattuk az újabb híreket hosszú, megélt évtizedekről, elhúzódó betegségekről vagy éppen hirtelen tragédiákról. Lássuk, kire emlékezhetünk most év végével, kiért gyújthatunk gyertyát, kitől hallgathatjuk meg újra a szívünknek kedves dalokat!

 

David Bowie

 

Január 10-én hunyt el májrákban David Bowie angol énekes, a glam rock királya, a pop kaméleonja. 69 éves volt, két nappal utolsó albuma, a Blackstar megjelenése után érte a halál. Ha emlékezni szeretnénk rá, hallgassuk meg a Let’s Dance, a Space Oddity vagy a Heroes című számot tőle.

 

 hirdetes_300x300  
david-bowie
Fotó: Your News Wire

 

Alan Rickman

 

Még év elején, január 14-én hunyt el Alan Rickman angol színész, aki többek közt a Harry Potter-filmekben alakította Perselus Pitont, valamint a Robin Hood – a tolvajok fejedelmében játszotta a nottinghami bírót. 69 éves volt, daganatos megbetegedés okozta halálát.

 

alan-rickman
Fotó: chch.com

 

Prince

 

Április 21-én, 57 éves korában hunyt el Prince, a legendás amerikai zenész, a pop hercege. 1985-ben így nyilatkozott Istenről és a halálról: „Hiszek Istenben. Csak egy Isten van. És hiszek a túlvilágban is. Remélem, mindannyian látni fogjuk egyszer. Nagyon komolyan veszem a hitemet. Minden éjjel imádkozom, és nem kérek sokat. Mindig csak annyit mondok: köszönöm.”

 

prince-in-memoriam_1461258313533_1203397_ver1-0_640_360
Fotó: fox2detroit.com

 

 

Gene Wilder

 

Augusztus 29-én, 83 éves korában érte el a halál Gene Wilder amerikai színészt. Leghíresebb alakításait a Willy Wonka és a csokoládégyárban, a Dutyi diliben, a Vaklármában és a Zsák a foltját című filmekben nyújtotta.

 

gene-wilder
Fotó: freemalaysiatoday.com

 

Csoóri Sándor

 

Szeptember 12-én, 86 évesen hunyt el Csoóri Sándor költő, író, politikus. Kétszeres Kossuth- és kétszeres József Attila-díjjal tüntették ki pályafutása során.

 

csoori-sandor_0
Fotó: MTI

 

Kocsis Zoltán

 

November 6-án, 64 évesen, hosszú betegeskedés és több komoly szívműtét után hunyt el Kocsis Zoltán zongoraművész, zeneszerző, karmester. Pályafutása során kétszer részesítették Kossuth-díjban és Liszt Ferenc-díjban.

 

943cebf7c54435a491896c4fc53e1fdb_normal
Fotó: promenad.hu

 

Leonard Cohen

 

Az amerikai énekes és író november 7-én hunyt el, 82 évesen. Legszebb dalai között találhatjuk a Hallelujah-t, a Nevermindot, utolsó albuma idén októberben jelent meg You Want It Darker címmel.

 

leonard-cohen
Fotó: consequenceofsound.com

 

Forrás: ridikul.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!