A felvidéki Kristóf Réka lett a Virtuózok abszolút győztese - Körkép.sk
Kultúra

A felvidéki Kristóf Réka lett a Virtuózok abszolút győztese

A Fölszállott a páva után újabb magyar tehetségkutató versenyen nyert felvidéki versenyző. A komáromi születésű Kristóf Réka énekes lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor idei szériájának abszolút győztese a nézők szavazatai alapján.

 

Kristóf Réka, aki Brémában tanult énekelni és jelenleg Münchenben jár mesterképzésre, egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap és felléphet a New York-i Carnegie Hallban az Armel Operafesztivál felajánlásaként.

 

A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka jutott a Virtuózok fináléjába. A három versenyző két-két darabbal állt a közönség elé, egy klasszikus és egy crossover művel.

 

Budapest, 2017. június 2.
A kicsik korcsoportgyõztese, Abouzahra Amira hegedûs a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató mûsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án. A fináléban a nézõk szavazatai döntik el, hogy a három korcsoportgyõztes közül ki lesz a mûsor idei szériájának abszolút gyõztese.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

A finálét a Duna televízió és a Duna Wolrd csatorna élőben sugározta. A nézők sms-ben vagy a produkció oldaláról (virtuozok.hu) ingyenesen letölthető applikációval szavazhattak kedvencükre, Kristóf Réka a beérkezett szavazatok több mint 40 százalékával nyerte meg a Virtuózok harmadik szériájának fődíját.

 

Nem jártak rosszul a többiek sem

 

A másik két korcsoportnyertes egy éven át havi bruttó 500-500 ezer forintot nyert zenei tanulmányaira. Ezen túl Abouzahra Amira fellépési lehetőséget nyert a Berlini Filharmonikusok koncerttermében, Kis Radu pedig a londoni Covent Gardenben léphet színpadra.

 

Budapest, 2017. június 2.
A tinik korcsoportgyõztese, Kis Radu hegedûs a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató mûsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án. A fináléban a nézõk szavazatai döntik el, hogy a három korcsoportgyõztes közül ki lesz a mûsor idei szériájának abszolút gyõztese.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap különdíját Simic Aleksander; a Liszt Ferenc Kamarazenekar különdíját Magyary Timót, Simic Aleksander és Abouzahra Amira kapta. Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes Kristóf Rékának, Beéri Benjáminnak, Ioni Eduárdnak és Kis Radunak ajánlott fel különdíjat.

 

A péntek esti finálét a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában feltűnt Boros Misi zongorajátéka nyitotta, majd a Virtuózok idei két új zsűritagja, Várdai István csellóművész és Balázs János zongoraművész is színpadra lépett.

 

Budapest, 2017. június 2.
A nagyok korcsoportgyõztese, Kristóf Réka énekes a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató mûsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án. A fináléban a nézõk szavazatai döntik el, hogy a három korcsoportgyõztes közül ki lesz a mûsor idei szériájának abszolút gyõztese.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotta.
Az idei széria műsorvezetői Koltay Anna és Bősze Ádám voltak.

 

 

MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket