A nyári punnyadás után ősszel nem győzzük majd kapkodni a fejünket a moziban: a DC és a Marvel is küzdeni küldi szuperhőseit a nézők kegyeiért, Stephen King gyilkos bohóca újraéled, ahogy Hercule Poirot is, de a sci-fik egyik királya is folytatást kap. Tovább folytatják a meglepő sikerű angol kémvígjátékot, de hazánk egyik tehetsége is fellelhető lesz a mozikban!

 

A nyár valamiért mindig kicsit uborkaszezon a filmek terén, pedig egy rohasztó nyári napon nincs is jobb a moziterem hűsébe húzódni. A lustulás után az ősz mindig üdítően hat: ilyenkor elárasztanak minket jobbnál jobb filmekkel. Ennek több oka is lehet: az esős-saras-nyálkás időben az emberek a Balaton-partról és a szabadterekről fedett helyekre húzódnak, ezért is kézenfekvő a mozizás. A másik, filmkészítők számára praktikus ok, hogy az Oscar-esélyes filmek általában ősszel-télen mutatkoznak be, sokan kifejezetten ehhez igazítják a bemutatót.

 

Most ősszel sem lesz más a helyzet, szite kéthetente bemutatnak valami olyat, amire az előzetesek alapján érdemes beülni. 

 

 hirdetes_400x285  

Az

 

Stephen King kultikus horrorja megreformálta az emberek bohócokról alkotott képét. A híres regényt érdekes módon eddig még csak egy kevésbé sikeres tévéfilmben dolgozták fel. Pedig nagyon úgy fest, hogy óriási az igény rá, a film előzetese már az első nap rekordokat döntött: 24 óra alatt 197 milliószor játszották le a felhasználók. King fia, Joe Hill azt nyilatkozta a filmről, hogy élete top 5 legfélelmetesebb moziélményében benne van az új adaptáció, ráadásul az előzetes is egyértelműen azt mutatja, hogy egy ideig mindenki kicsit félve fog ezentúl a bohócokra nézni.  

 

Hazai bemutató: szeptember 7.

 

 

Out 
Szeptemberben lehet látni egy hazai büszkeséget is a mozikban, ugyanis végre bemutatják a kassai Kristóf György Cannes-ban versenyző filmjét, az Outot. A fiatal rendező első egészestés játékfilmjével egyből a francia filmfővárosban debütált. A kelet-európai road movie-ként is értelmezhető filmben Ágoston, a középkorú családapa útkeresését láthatjuk a Baltikum országaiban, mindezt abszurd humorral fűszerezve.
Bemutató: szeptember 7.

 

 

Kingsman 2 – Az aranykör

 

2014-ben kellemes meglepetésként az év egyik legjobb popcornmozija lett a Kingsman – A titkos szolgálat, egyértelmű volt, hogy folytatják. A második rész tovább viszi a vicces kémvonalat, ám ezúttal Londonból a tengeren túlra helyeződik át a történet, ahol a szupertitkus kémek amerikai változatával kerülnek szembe.

 

Colin Firth, Mark Strong és Taron Egerton mellett igazi sztárparádé vonul fel: Halle Berry, Jeff Bridges, Channing Tatum, Pedro Pascal, Julianne Moore és Vinnie Jones mellett feltűnik Elton John is, aki nagyon ritkán vállal szerepet filmekben. “Ez nagyon amerikai” – hangzik el az előzetesben, és egyben frappánsan összefoglalja az első részt kedvelők fejében megfogalmazódott félelmet: nehogy belefulladjon a megalomániába a jó koncepcióra épült film folytatása.

 

Bemutató: szeptember 21.

 

https://www.youtube.com/watch?v=K_Ubfw6WSRk

 

Szárnyas Fejvadász 2049


A filmtörténet egyik klasszikusa 35 év után folytatódik: az eredeti rész rendezője, Ridley Scott ezúttal a produceri székben foglal helyet, a második részt Denis Villleneuve rendezi. A sci-fi egyik megkerülhetetlen mérföldkövének eredetijéből visszatér a Harrison Ford által alakított Decard, de a fiatal generációra is gondoltak: mellette Ryan Gosling is feltűnik főszereplőként, sőt Jared Leto is.

 

A Budapesten is forgatott film cselekményről eddig nem derült ki túl sok minden, a trailer is óvatosan lebegteti a lehetséges történéseket, ám az már most biztos, hogy a 13-szoros Oscar-jelölt Robert Deakinsnek sikerült hű maradni az eredeti Szárnyas fejvadászhoz, és továbbgondolni azt: az operatőr munkája már a trailer alapján lenyűgöző. A Szárnyas fejvadász 2049 kétségkívül az utóbbi idők egyik leginkább várt alkotása, még másfél hónap kell, hogy kiderüljön: valóban méltó folytatás született-e.

 

Bemutató: október 5.

 

 

Thor: Ragnarök

 

Odin fia harmadjára érkezik a mozikba önálló filmmel, a Marvel egyértelműen potenciált lát a skandináv isten kalapácslegetésében. Az első két rész csupán megágyaz a Ragnaröknek, ami a skandináv mitológiában a végső harcnak felel meg, amelyben istenek és az óriások és egyéb teremtmények oldalán harcoló Loki csapnak össze, miközben a világ megsemmisül.

 

Thor éppen ezt szeretné megakadályozni, előbb azonban meg kell mérkőznie Hulkkal is. A zagyvaságnak tűnö történet azért is lesz érdekes, mert az a Taika Waititi rendezi majd, aki eddig inkább a művészfilmes vonalat képviselte (Hétköznapi vámpírok).


Bemutató: november 2.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IdHopo6CqWk

 

Az Igazság ligája

 

A DC éppen egy éve esett nagyon csúnyán pofára az Öngyilkos Osztaggal, majd a Batman Vs. Supermannal megismételte ugyanezt a bravúrt. Látszólag egyáltalán nem megy neki az, ami a nagy rivális Marvelnek, hogy egy filmben eressze össze szuperhőseit. Most ismét próbálkozhat, a Bosszúállókhoz hasonlóan felállította az Igazság Ligáját, amelyben Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg és Flash lép fel együttes erővel lépnek fel a gonosz ellen.

 

A San Diego Comic Conon kiadott trailer a szokásosan látványos CGI-orgiát ígéri, ám az utóbbi évek tapasztalata alapján ez nem szokott elegendő lenni.


Bemutató: november 16.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PZ7jl1pA-d4

 

Gyilkosság az Orient Expresszen

 

A két szuperhősfilm után jöjjön valami más: november végén mutatják be Agatha Christie egyik leghíresebb krimijének filmváltozatát. A legtöbbünk fejében David Suchet él Poirot-ként, hiszen ő játszotta a tévésorozatban az apró termetű, bajszos belga detektívet. Ehhez képest merőben furcsa Kenneth Brannagh Poirot szerepében, ám a brit színész – aki egyben a film rendezője is – nem sokszor okoz csalódást a nézőnek.

 

Ráadásul az Orient Expresszre is olyan színészgárdát ültet fel, ami megérheti a mozijegy árát: Johnny Depp (őt mondjuk hamarabb el tudnánk képzelni Poirot szerepében), Michelle Pfeifer, Willem Dafoe, Penelope Cruz, Judi Dench, Michael Pena, Daisy Ridley is a gyanúsítottak között van.


Bemutató: november 23.

 

 

(főkép forrása: NEW LINE CINEMA / ENTERTAINMENT WEEKLY)

 

Polák Zsóka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!