…legalábbis a Warner Bros. nagyon szeretné, ha az Oscar-díjas színész bújna Joker bőrébe. A stúdió ismét az Oscarra küldené a DC-univerzumot, ezért a nagyágyú Martin Scorsese mellé az Oscar-díjas színész érkezhet a zöldhajú sorozatgyilkos szerepében.

 

Úgy fest, Hollywood mostanában nagyon felült a Joker-vonatra: tavaly láthattuk Jared Letot a szadista gyilkosként az Öngyilkos Osztagban, kétszer pedig még biztosan visszafesti zöldre a haját az elkövetkezendő években. Egyfelől érkezik majd az előbb említett film második része, másrészt a készülő Harley Quinn-spinoffban is feltűnik majd.

 

Külön Joker-filmet is terveznek

 

 hirdetes_300x300  

Néhány hete azonban pedig felröppent a hír, hogy egy teljesen különálló Joker-film is tervben van, amelyben azonban biztosan nem Leto lesz a zöldhajú őrült. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Martin Scorsese is beszállt a filmbe, ám csupán produceri feladatokat lát el. A rendezői székbe ugyanis az a Todd Phillips ül, akinek a Másnaposokat köszönhetjük.

 

A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Joker előéletére koncentrál majd, és az 1980-as években mutatja meg, hogyan lesz valakiből szadista ámokfutó. Az első hírek még arról szóltak, hogy Jared Letonál jóval fiatalabb színészt keresnek a főszerepre, azonban a The Hollywood Reporter szerint a filmért felelős Warner Bros stúdió elsőzámú kiszemeltje éppen Leonardo Dicaprio. Scorsese jelenléte megerősítheti ezt a tényt, ugyanis a rendező számtalanszor adott főszerepet  Dicaprionak – elég a Wall Street farkasára, A téglára, vagy a Viharszigetre gondolni.

 

Mindent megtesznek azért, hogy Dicaprio igent mondjon

 

A pletykák szerint a rendező személyével is szeretnék elérni azt, hogy a színész igent mondjon a szerepre.  A Warnernek ugyanis nem titkolt szándéka, hogy a Nolan-filmek dicsfényét hozza vissza, és ismét Oscar-esélyesként legyen ott egy DC-filmmel a díjátadón. Heath Ledger ugyanis 2008-ban éppen Joker szerepéért kaptam meg halála után egy hónappal az Oscar-díjat.

 

Mivel mindez egyelőre csak feltételezés, nem tudni, Dicaprio hogyan reagált a megkeresésre. Arról viszont már suttogtak Hollywoodban, hogy Jared Leto nincsen elragadtatva az ötlettől. Persze nem Dicaprioval van baja, hanem a ténytől, hogy két Joker lesz egyszerre.

 

Polák Zsóka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!