A Fölszállott a páva harmadik elődöntőjét december 1-jén sugározza a közmédia. Ezúttal is három külhoni induló küzd a továbbjutásért.

 

A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny eddigi elődöntői nagy érdeklődés mellett folytak. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös rendezvényének első elődöntőjébe 700 ezer néző kapcsolódott be, ami a péntek esti tévénézők 6.9%-t jelentette. Az elmúlt héten ez az arány 7.4 %-ra emelkedett, s a műsort végignézők száma is magasabb volt.

 

Az elmúlt adásban ismét jól szerepeltek a külhoni csapatok, a Kalotaszeg Legénytársulat és az Ördöngös Zenekar is már a középdöntőre készülhet.

 

 hirdetes_810x300  

A műsor olyan hatást keltett, mintha már a döntőben lettünk volna – értékeli a látottakat Novák Péter műsorvezető. – A különösen tehetséges fiatalok még a vártnál is jobban teljesítettek, ebben a versenydrukk és a közös élmények is fontos szerepet játszottak.”

 

E héten ismét 12 induló, köztük három külhoni versenyző és formáció közül választhatják ki a döntnökök a továbbjutókat.

 

Bodó Tímea Emese, forrás: DunaMSZ

 

A szatmárnémeti gyökerekkel rendelkező Bodó Tímea Emesét talán a verseny előtt elmondott gondolataival tudjuk leghitelesebben bemutatni:

 

Örömmel vállalom ezt a megmérettetést, hogy megmutathassam, mit tudok, engem mivel áldott meg a Jóisten, s hogy ezzel az áldással hogyan szolgálhatjuk itt a Földön, hogyan tehetjük szebbé, s jobbá közösségünket s a világot. A népdaléneklés számomra nemcsak időtöltés, úgy érzem, ebben tudok igazán önmagam lenni, így tudom legkönnyebben kifejezni magam s az érzéseimet, hangulatomat is.”

 

Eötvös Rémusz a mikházai megmérettetésből került tovább. Az énekes különösen kedves egyéniségével hamar meghódította a nézőket, a műsorvezető kérésére, táncra is perdült. A sepsiszentgyörgyi énekesnek egész Kovászna megye szurkolhat, hiszen állandó fellépője a Szent György Napoknak.

 

Eötvös Rémusz, forrás: DunaMSZ

 

A beregszászi Torkos Zenekar a hajdúsági területi válogató nézőit és zsűrijét bűvölte el.

 

Jó kedvvel, de izgalmas várakozással készülünk az újabb fordulóra – adja a csapat hangulatjelentését Galgóczy Martin, prímás. – Ördöngősfüzesi muzsikával lepjük meg a közönséget, mivel ez a zene mindnyájunknak nagyon tetszik. Akár továbbjutunk, akár nem, megfogadtuk, ellátogatunk a mezőségi faluba.”

 

Torkos zenekar, forrás: DunaMSZ

 

Az elődöntőket négy, egymást követő pénteken sugározza a közmédia. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategória győztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

 

Adás: 2017. december 1., péntek (Duna 20.25)   Az adások megtekinthetők:

www.mediaklikk.hu/pava

 

Körkép.sk/MTVA sajtóhír

Nyitókép: DunaMSZ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!