Tizenötödik alkalommal, összesen tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Farkas Gábor építész; magyar tudomány kategóriában Vicsek Tamás fizikus, akadémikus; magyar sajtó kategóriában Baló György szerkesztő, műsorvezető; magyar képzőművészet kategóriában Birkás Ákos festőművész; magyar oktatás és köznevelés kategóriában Hámori Veronika nyugalmazott iskolaigazgató vehette át az elismerést.

 

Magyar sport kategóriában Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző; magyar irodalom kategóriában Kányádi Sándor költő, író, műfordító; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Bálint György kertészmérnök; magyar zeneművészet kategóriában Eötvös Péter zeneszerző, karmester; magyar színház- és filmművészet kategóriában Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat.

 

Wolf László az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese (j) átadja a magyar irodalom kategória Prima Primissima Díját Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordítónak (k) a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

hirdetes_starlux810x300
Somkuti András, a Docler Holding elnöke (j) átadja a magyar népművészet és közművelődés kategória Prima Primissima Díját Bálint György kertészmérnöknek a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Vida József, a Takarék csoport elnök-vezérigazgatója (j) átadja a magyar képzőművészet kategória Prima Primissima Díját Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvírónak a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Az ugyanekkora összeggel járó Közönségdíjat a Hazajáró – honismereti magazinműsornak ítélték a szavazók.

 

A tudománynak és a sportnak nem sztárjai, hanem munkásai vannak

 

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a díj kuratóriumának tagja köszöntőjében kiemelte, hogy a művészetnek, a tudománynak és a sportnak nem sztárjai, hanem munkásai vannak, akik egyedül a kihívásra és az alkotásra figyelnek. A fékezhetetlen munka örömét, az elhivatottság kockázatát jelenítik meg, mert aki valóban nagy, az teszi a dolgát és mindenkit növekedésre serkent.

 

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke beszédet mond a Prima Primissima Díj díjkiosztó gálaestjén a fővárosi Müpában (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

 

Elmondta, hogy ebben az esztendőben mintegy 750 jelölés érkezett a 10 kategóriában. A primissimákat titkos szavazással választották ki a kuratórium tagjai és a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) kiterjesztett elnöksége. Emlékeztetett arra, hogy a primissimák és a közönségdíjas 15-15 millió forintos pénzdíja mellett a primák 5-5 millió forintban részesülnek.

 

A díjátadón – amelyet szombaton felvételről sugároz a Duna televízió – részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége; Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Pintér Sándor belügyminiszter.

 

MTI

Nyitókép: primaprimissima.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!