Sosem számít jó jelnek, ha egy rendező másfél hétig nem jelenik meg saját filmje forgatásán, így senkit sem lepett meg túlzottan a hír, hogy Bryan Singert menesztették. A már majdnem kész Queen-film így rendező nélkül maradt, de nem sokáig: a BAFTA-jelölt Dexter Fletchert kérték fel a film befejezésére. 

 

Fletcherre legtöbben nem rendezőként, hanem színészként emlékeznek, ő játszott A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben és a Az elit alakulatban is. Néhány éve próbálgatja szárnyait rendezőként, a Bohemian Rhapsody a negyedik filmje lesz a Wild Bill, a Sunshine on Leith és az Eddie, a sas után.  Első filmjéért (Wild Bill) BAFTA-díjra jelölték.

 

Bryan Singer ezzel hivatalosan is kikerült a képből, a rendező menesztése körül sok a találgatás. A stáb a hálaadás miatt szünetett tartott, ám Singer a pihenő után sem tért vissza, hogy folytassák a filmet, az operatőrnek, Thomas Newton Sigelnek kellett beugornia helyette. A 20th Century Fox kedden egy tömör közleményben tudatta: már nem Singeré a film a nem túl profi hozzáállása miatt. A kirúgott rendező természetesen azonnal magyarázkodni kezdett: édesanyja súlyos beteg, és emiatt maradt ki a forgatásokról.

 

 hirdetes_810x300  

„Kevesebb mint három héttel ezelőtt kértem egy kis időt a Foxtól, hogy visszautazhassak az Egyesült Államokba, hogy foglalkozhassak az egyik szülőm egészségügyi állapotával. Ez nagyon igénybe vett engem, és kihatott a saját egészségi állapotomra is. Sajnos a stúdió nem volt hajlandó alkalmazkodni a helyzethez, és felfüggesztették a foglalkoztatásomat. Nem az én döntésem volt, és nem tudtam befolyásolni azt.” 

 

– nyilatkozta a rendező.

 

Rami Malek mint Freddie Mercury (Fotó: Nick Delaney/Fox)

 

A háttérben azonban az húzódhat, hogy Singernek rengeteg problémája akadt a stábtagokkal, sokan egyenesen kiállhatatlannak tartották. Ráadásul a Freddie Mercury-t játsszó Rami Malekkel is sűrűn voltak konfliktusai, egyes pletykák szerint Singer a vita hevében még hozzá is vágott valamit Malekhez, ám ezt természetesen később tagadta:

 

„Valóban volt pár konfliktus köztünk a forgatáson, de Rami és én ezeket sikeresen tudtuk kezelni, és folytattuk a munkát a hálaadásnapi szabadságokig. Nem akartam többet, mint hogy befejezzem ezt a projektet, és megadjam a tiszteletet a Queen örökségének, de a Fox nem engedte ezt meg nekem, mert szükségem lett volna egy kis időre, hogy a saját és a családom egészségével törődjek.”

 

A stúdiónak gyorsan kellett cselekednie, hiszen egyelőre nem változtattak a premierdátumon, és a jelen állás szerint 2018. december 25-én mozikba kerül a film, immáron Fletcher vezetésével. A forgatás nagyobb része már lezajlott, szeptember óta folynak a munkálatok Londonban, a terv szerint még három hétig forog a Queen-film.

 

Polák Zsóka

Nyitókép: The Independent

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!