A 2018-as év sem lesz éppen uborkaszezon a mozikban: Churchill elhozhatja Gary Oldmannek az Oscart, új Lara Croftot avathatunk, és idén sem maradunk Star Wars nélkül. 

 

2018 a filmes folytatások éve lesz: folytatást kap többek közt a Deadpool, a Jurassic World, a Legendás állatok és megfigyelésük, A szürke ötven árnyalata, a Mamma Mia, a Bad Boys, a Hihetetlen család, az X-men, a Bosszúállók, a Johnny English, és a Sicario is. Sőt, megkapjuk az Ocean’s Eleven női változatát, amelyben Danny Ocean húga épít magának nőkből bűnözői szupercsapatot.

 

Az Avatar várva várt folytatása a beharangozott 2018 decemberi premier helyett azonban előreláthatóan két évet csúszik, James Cameron naviijaira még tehát várnunk kell. Arra viszont nem, hogy megismerjünk több, eddig mellékszereplőként funkcionáló szuperhőst, külön filmet kap Aquaman, a Fekete Párduc és Venom is.

 

 hirdetes_400x285  

A teljesség igénye nélkül álljon itt 5+1 film, amit nem árt felvésni minden mozirajongónak a memóriájába:

 

A legsötétebb óra

 

Gary Oldmant eddig is rendkívüli sokoldalúságáról ismerhettük, Winston Churchill szerepében azonban állítólag minden kétséget kizáróan élete játékát nyújtja. Már az előzetes alapján sokan egyből neki itélik az Oscart, látva, mennyire átszellemült a brit miniszterelnökké. A legsötétebb óra 1940-be repíti a nézőket, amikor a náci invázió kellős közepén Churchillnek kellett létfontosságú döntéseket meghoznia népe és a béke érdekében.

 

Amellett, hogy Oldman tökéletesen átvette a miniszterelnök mozdulatait és hanghordozását, a szivarozási szokásait is magáévá tette, aminek következtében nikotinmérgezést szenvedett a több mint 400 szivar elszívásától.

 

Bemutató: január 11.

 

Tomb Raider

 

A fiatal színésznök tavaly Hollywoodban egy emberként álltak sorba Lara Croft szerepéért, végül a svéd Alicia Vikander happolta el sikeresen riválisai orra elől, a döntés pedig sokakat meglepett. Vikander egészen más jelenség, mint az eredeti filmben főszerepet játsszó Angelina Jolie. Igaz, Oscar-díja már neki is van A dán lányért, a döntés mégis egyértelművé tette: itt egy teljesen más Lara Croftot fogunk látni.

 

A külsőségek miatt fanyalgók népes táborát az vigasztalta, hogy Vikander sokkal inkább hasonlít a játék 2013-as kiadásában feltűnő hősnőre. A történet szerint Croft apja a síron túlról küld vészjósló üzenetet, lánya pedig nekiindul az akciót egyáltalán nem nélkülöző útnak, hogy kiderítse, miért és hogyan tűnt el az apja.

 

Bemutató: március 16.

 

Kutyák szigete

 

Wes Anderson mindent elsöprő kutyás cukisággal készül. A rendező hosszú idő után ismét stop motion animációval készített filmet, amely nem újdonság számára: A fantasztikus Róka úr 2009-ben nagy siker volt. A Kutyák szigete az előbbihez hasonlóan szintén inkább felnőttek számára készített mese, amelyben egy csapat roncstelepi kutya segít majd egy kisfiúnak megtalálni kedvencét.

 

Anderson jellemzően sok neves színészt alkalmaz a filmjeiben, itt sincs másképp: olyan tehetségek kölcsönzik a hangjukat a szereplőknek, mint Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Yoko Ono vagy Liev Schreiber.

 

Bemutató: hivatalos szlovákiai premierdátum még nincs, Magyarországon május 3-án mutatják be.

 

Solo: Egy Star Wars-történet

 

Amilyen hosszú ideig kellett kibírniuk a rajongóknak Star Wars-filmek nélkül, annál biztosabb menetrend szerint készülnek az elmúlt években a franchise új darabjai. Tavaly a Zsivány Egyessel merülhettünk el az univerzum egyik mellékszálában – a film időrendileg az Egy új remény előtt játszódik, és a Halálcsillag terveinek megszerzését mutatja be.

 

Most az egyik leginkább kedvelt főszereplő fiatalkorába leshetünk be, májusban ugyanis bemutatják a Han Solo-előzményfilmet. Ami a szinésznőknél tavaly Lara Croft volt, az a színészeknél Han Solo: végelláthatatlan meghallgatások sora után végül Alden Ehrenreich kapta a szerepet.

 

Vészjósló lehet, hogy az eredeti rendezőpárost, Phil Lordot és Chris Millert a forgatás kellős közepén rúgták ki, az általuk leforgatott anyag pedig annyira nem tetszett a producereknek, hogy a rendezői posztra beugró Ron Howardnak a film 80 %-át újra kellett forgatnia. Közben pedig a Disneynél arról suttognak, hogy már most bukásnak vélik a filmet, egy névtelen forrás szerint amellett, hogy a forgatókönyv is borzasztó, a főszereplő színészi kvalitásaival is gondok akadtak.

 

Fotó: Lucasfilm

Bemutató: május 25.

 

Deadpool 2

 

Az egyik kaszkadőr tragikus halála ugyan beárnyékolta a szabadszűjú antihős-mozi forgatását, végül elkészült a második rész. Az előzetes és a kedvcsináló nem hagyott kétséget affelől, hogy a folytatás ismét üdítő alkotás lesz az önmagukat halálosan komolyanvevő szuperhősfilmek között. Az egyik kedvcsinálóban több mint két percig nézzük, hogy Deadpool egy telefonfülkében átöltözik, míg valakit a közelben jajveszékelve agyonlőnek, a másikban idilli festményt fest magáról és az új rész főgonoszáról Cable-ről, akit Josh Brolin alakít.

 

A cselekmény egyelőre nem ismert, és az előzetesek sem segítenek a történet megismerésében, de abban biztosak lehetünk, hogy Deadpool ismét amolyan sajátos stílusban fogja megmenteni az embereket. Nagy kérdőjelet rajzolt a Deadpool 2 ügyében, hogy a Disney azóta megvette a Foxot, a mocskosszájú antihős és az R-besorolás nem feltétlenül tükrözi a Disney-sztenderdet, de nem valószínű, hogy egy ilyen aranybányát ellehetetlenítenek az új tulajdonosok.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ieHXa7yrQsQ

Bemutató: május 31.

 

Legendás állatok és megfigyelésük 2.

 

Kakukktojásként álljon a lista végén az újabb Potter-univerzumhoz köthető film: a harmatgyenge első rész után még pislákol a láng, hogy a következő rész visszahoz valamit a jól ismert varázslóhangulatból. Nem volt kérdés, hogy a könyvek megfilmesítése után továbbra is vásznon kell tartani a Harry Potter történetet, még ha a villámsebhely fel sem tűnik már: a Legendás állatok és megfigyelésük a könyvben csupán egy tankönyv volt, a valóságban már a második résznél tartó spin-off. Az alapvetően nagyon angol közegből áttelepítették a történetet New Yorkba, a főhős pedig az a Goethe Salamander lett Eddie Redmayne alakításában, aki a már említett tankönyvet írta.

 

Az első rész anyagilag sikeres lett, a Potter-rajongók nagy része viszont a haját tépte, mondván, hogy egyáltalán nem sikerült átmenteni a sorozat hangulatát. A folytatásban továbbra is a gonosz Grindelwald (Johnny Depp) okoz kellemetlen perceket a főszereplőnek, aki ehhez Albus Dumbledore segítségét kéri. A Potter-könyvek egyik főszereplőjét Jude Law fogja alakítani, és ha minden igaz, akkor az öt (!) részesre tervezett sorozat végén csap majd össze Grindelwalddal – ezt az ütközetet sokszor emlegetik a Potter-könyvekben.

 

Fotó: Warner Bros

Bemutató: november 16.

 

Polák Zsóka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!