Már nagyon ideje volt annak, hogy kapjunk valamilyen morzsát a Han Solo-filmhez, a Super Bowl pedig elhozta nekünk: először az előzetes előzetesét, majd hétfő délután az első teljes trailert is nyilvánosságra hozták a filmről. 

 

Gyanús és vészjósló volt, hogy ennyit kellett várni a Han Solo-történet előzetesére. Itt írtunk arról, milyen botrányok szegélyezték a film elkészültét, ezek fényében pedig nem meglepő, hogy az időhúzás miatt egyesek már most temetni kezdték a filmet. A mai nappal azonban minden kétséget elosztlatták: tényleg lesz új Star Wars-film májusban.

 

A rendező, Ron Howard elhintett infómorzsái alapján számítani lehetett rá, hogy a magyar idő szerint hétfő hajnalban lejátszott Super Bowl döntőre időzítik az első teasert, és végül ez is történt. Az időzítés pedig nem véletlen: az amerikaifoci-döntő reklámai rengeteg emberhez eljut, ennek megfelelően rekordösszegekért lehet hozzájutni. Idén 30 másodpercnyi reklámidő 5 milliárd dollárt ért, ám a nagy stúdióknak szinte már presztizskérdés, ki jut ilyenkor reklámhoz.

 

 hirdetes_300x300  

A Han Solo-film alig egyperces ízelítője is itt debütált, mellette olyan nagyágyúk mézesmadzagait húzták el a kivetítőn és a tévékben, mint a Jurassic Park, az Avengers, a Cloverfield és a Mission Impossible folytatása,  vagy a Westworld 2. évada. A Solo-előzetesben Han Solot csak egy pillanatra láthattuk, elárultak róla viszont egy fontos információt: birodalmi pilóta akart lenni.

 

Közben azt is belengették, hogy még a hétfői nap során megérkezik a teljes előzetes. A kevesebb mint két perces első teljes trailer még szinte friss és ropogós, amelyben végre nem csak az árnyékok között láthatjuk az Alden Ehrenreich által alakított Han Solót.

 

Mellette feltűnik a Trónok harcából ismert Emilia Clarke, aki láthatóan a romantikus vonalát erősíti majd a filmnek. Illetve megtudhatjuk azt is, hogy Lando Calrissian már fiatalkorában is ugyanolyan kacér bajszot hordott, mint az eredeti trológiában. Közben láthatjuk azt is, hogy a Woody Harrelson által alakított Beckett épp legénységet gyűjt valamihez, Solot pedig a csapatába invitálja. Természetesen Chewbacca és a Millenium Falcon is megjelenik az előzetesben, ahogy az is, ahogy Han Solo kijelenti: ő akar a galaxis legjobb pilótája lenni. Közben pedig a legkülönbözőbb járművekkel kerül bajba, ahonnan látványosan, amolyan Solo-san vágja ki magát.

 

A teljes előzetes:

 

A filmet világszerte május 25-én mutatják be.

 

Polák Zsóka

Forrás: Youtube

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!