A szlovákiai magyar közmédiától és a magánkézen tengődő Új Szótól sohasem állt távol a liberális hangvételű és érzelmű újságírás, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Magyarország jelenlegi meghatározó politikai erőviszonyaival hadilábon áll, magyarán ott szidja a magyar kormányt, ahol tudja. Sokatmondó az a tény is, hogy az egyetlen magyar nyelven megjelenő napilap egy fránya jegyzetecskében sem emlékezett meg június 4-én a Magyar Összetartozás Napjáról!

 

Most pedig úgy tűnik, hogy a hazai magyar nyelvű közmédia erősítést is kap az anyaországból, mert az a hír járja, hogy Veiszer Alinda, korábban a magyar köztévé, a későbbiekben a HírTV balliberális körökben népszerű műsorvezetője esetleg a szlovák közmédia magyar adásában folytathatja munkásságát. Ez sok mindent elárul sok mindenről, de semmiképpen sem egy pozitív fejlemény a szlovákiai magyarságra nézve, hiszen amennyiben a hölgy ugyanolyan szellemben folytatja Pozsonyban a tevékenységét, mint amilyen nemzetietlen hatást fejtett ki Budapesten, akkor magyar identitásunk egy újabb pofont kaphat, ezúttal Budapestről.

 

Viszont amit megtehet következmények nélkül Budapesten, az Pozsonyból sugározva káros hatással bír. Személyével nem csak a magyarellenes erők kapnak támogatást a szlovák oldalon, hanem a sorsunk iránt közömbös magyar erők is.

 

 hirdetes_300x300  

Veiszer Alinda beszélgetős műsoraival tűnt fel előbb a köztévé Záróra című műsorában. Legutóbbi munkahelye, a HírTV az áprilisi parlamenti választások után döntött úgy, hogy megszünteti a 2015-től futó, Alinda című műsorát, amelyben vendégei a művészvilág, a tudomány, a kultúra és a sport ismert és elismert szereplői közül kerülnek ki. De emellett olyan fiatal értelmiségieket is bemutatott ebben a sorozatban, akik szakmájukban már sikeresek, csak a hazai média még nem fedezte fel őket.

 

Ezzel nem is lenne gond, a baj ott kezdődik, hogy csak nagyon ritkán beszélgetett egy-egy nem kőkeményen balliberális vendéggel. Ennek ellenére ő a túloldalon egy nagyon tájékozott, érthetően és profi módon beszélgető, kérdezgető újságíró. Valószínűleg ez keltette fel Lovász Attiláék figyelmét is, amikor tárgyalni kezdtek vele a szlovákiai szerződtetéséről. Ugyanakkor történt Veiszer elbocsájtása, mint amikor Simicska megszüntette a Magyar Nemzetet is.

 

A Mandinernek ezt nyilatkozta a felvidéki munkavállalást fontolgató újságírónő:

 

„Az én esetemben vicces, hogy egy szomszéd ország, Szlovákia közmédiája keresett meg, hogy dolgozzak ott. Tényleg a határt át kell lépnem, hogy egy alapvetően közszolgálati műsorban dolgozhassak?”

 

 

Amikor a HírTV-ben az „Alinda” búcsúadásban beszélgetőtársa, Alföldi Róbert megkérdezte tőle, hogy a jövőben mihez kezd magával, Veiszer sokatmondóan megjegyezte: „Lehetne esetleg más országban közmédiát csinálni.” Alföldi közbekérdezett: „Szlovákul?”, mire Alinda azt felelte: „Nem, magyarul. Ott komolyan veszik a kétnyelvűséget.”

 

Egyelőre…

 

Száraz Dénes

Nyitókép: szinhaz.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!