Buda, Richárd
  • HUF: 363.84
  • USD: 1.09
  • 5 °C
  • 18 °C
Kultúra

VOLT: 150 ezer fesztiválozót várnak Sopronba

Kevesebb, mint három héttel a kapunyitás előtt sok-sok újdonságról adtak hírt a Telekom VOLT Fesztivál szervezői. A VOLT iránti érdeklődést jelzi, hogy van olyan nap, amely már hetek óta teltházas, a többire még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve idén először 3, 4 és 5-napos bérletek is válthatók.

 

Legalább 150.000 fesztiválozót várnak Sopronba június 26-tól, amikor a Depeche Mode nyitja meg a 26. Telekom VOLT Fesztivált. Idén először lesz VOLT Kertmozi, Magenta1 Színpad, Secret Garden , a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák csapatok is bemutatkoznak, a Hello Hungry Village-ben pedig a legismertebb magyar YouTuberek fesztiváloznak 5 napon át. A VOLT idén egy fontos jelenségre, az autizmussal élők problémájára hívja fel a fesztiválozók figyelmét.  

 

“Teltházasnak ígérkező napokkal várja vendégeit június 26-tól a soproni Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Depeche Mode első hazai fesztiválfellépését kíséri, rajongók ezrei készülnek az évek óta várt Avenged Sevenfold debütáló koncertjére, vagy éppen Steve Aoki, a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, Alan Walker és a Clean Bandit showjára. Eközben az Iron Maiden napjára már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak. Rekordszámú látogatóra, legalább 150.000 vendégre számítunk.”

 

– mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője.

 

 

 

A 2018-AS ÜGY: AZ AUTIZMUS

 

2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára.

 

“A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivél élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.”

 

– mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik  házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 Forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL.

 

“Nagy lehetőség számunkra, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét is felhívhatjuk az autizmusra, fontosnak tartjuk az érzékenyítést minden korosztályban. Köszönjük, hogy a Telekom VOLT Fesztivál és a MOL partner ebben! Az Út a Mosolyért Alapítvány célja, hogy egy alap problémára hosszútávú megoldást találjon, így az idei évben is egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, amely hiányterület az autizmusban érintettek számára.

A “Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élőknek, mintát mutatunk azoknak a családoknak, akik autizmus sprektrum zavarban élő gyermeket nevelnek, valamint tanulási lehetőséget és tapasztalatszerzést biztosíthatunk szakemberek számára.”

 

– mondta el Gubcsó Balázs – az Út a Mosolyért Alapítvány  kuratóriumi tagja.

 

 

V4-ZENEKAROK A VOLTON

 

A Telekom VOLT fesztivállal egyidőben ér véget a Visegrádi Csoport magyar  elnöksége. Az együttműködés keretében A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató  verseny döntősei, az Apey & the Pea, Antonia Vai és az NB cseh, lengyel és szlovák fesztiválokra kaptak meghívást, e három ország képviseletében pedig  a VOLTon lépnek fel előadók. Június 26-án a VOLT vendége lesz a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson és a lengyel ClockMachine.

 

Varju Krisztina Dóra,  Magyarország 2017-2018.  évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztosa elmondta: “A V4 zenekarok fellépése a VOLT fesztiválon és az ehhez hasonló kezdeményezések fontos szerepet töltenek be abban, hogy régiónk tehetségeinek bemutatása mellett azt az egyedi közép-európai, visegrádi látásmódot is megismerjük és megismertessük, amely mindannyiunkat összeköt itt, Európa szívében.”

 

A Magenta1 Színpadon  kora délutánonként talkshow-val  indul a nap. Vendégünk lesz itt a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és  a Halott Pénz. A 2018-as Labdarúgó Világbajnokság 8 mérkőzését itt nézhetik majd a szurkoló VOLTosok, de sok-sok DJ is fellép majd  itt, az esti órákban pedig hivatalos afterpartiknak ad otthont a Magenta 1 Színpad. A Depeche Mode koncertje után a Deadcode & friends vendégeként  Black Asteroid az USÁ-bólérkezik a VOLTra, de DJ-knt találkozhatunk itt többek között Marsalkó Dáviddal, Fluor Tomival, és Lábas Vikivel.

 

A Magenta1 Színpad mögötti erdőben a Secret Garden – nevéhez híven – sok-sok titkot és meglepetést tartogat. DJ-k, zenekarok, bűvészek váltják itt egymást,  hogy ki és mior, az csak a helyzínen derül ki…

 

 

A TELEKOM 2018-BAN IS A VOLT FESZTIVÁL NÉVADÓTÁMOGATÓJA.

 

“Éppen tizedik éve, hogy a hagyományos szponzori szerepvállaláson túl aktívan részt veszünk abban az alkotómunkában, amely a fesztiválélményeket még emlékezetesebbé teszi. Mindehhez a digitális technológiákat és a kreativitást hívjuk segítségül, szeretnénk megmutatni, hogy a digitalizáció a fesztiválélményeket is magasabb szintre emeli. Arra bátorítunk mindenkit, hogy legyen nyitott az újra, nézzen másképp a dolgokra, akár lépjen ki a komfortzónájából, mert így könnyebben elérheti a céljait. Legyen az munka, tanulás, szórakozás vagy kikapcsolódás. Legyen az akár egy fesztivál. Legyen az a Telekom VOLT Fesztivál”

 

– mondta el a sajtótájékoztatón Kutas István, a Magyar Telekom  PR Irodájának vezetője.

 

A  Telekom  az idén egy  olyan webes felületet  tesz elérhetővé a komfortzonankivul.hu címen, amely segít eligazodni a fesztiválozóknak a hatalmas  zenei kínálatban: playlisteket, programokat ajánl nekik a zenei ízlésük alapján – a komfortzónájukon belül és kívül is. Sőt, játszani is lehet értékes nyereményekért, például fesztiváljegyekért és menő fesztiválkellékekért. Arra invitálják a fesztiválozókat, hogy látogassanak el minél több koncertre azok közül, amelyeket naponta ajánlanak nekik. Minél több koncertre mennek el a komfortzónájukon belül és kívül is, annál több pontot gyűjthetnek, természetesen az  utóbbi több pontot ér.

 

Tovább épül a Sopron, Csillagok Városa: idén a Depeche Mode veheti át Ef  Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek  el. A VOLT tavalyi legnagyobb sztárja, a eközben a VOLT ideje alatt avatják fel a  Linkin Park 2017-es székét. Ma már itthon és külföldön is százezres közönség készül arra, hogy beléphessen  a VOLT kapuján. Őket még egy meglepetés várja, rögtön a bejáratnál: egy egyedi kapu készül, amelynek a két, egyenként 40m2-es oldalát ugyancsak Ef Zámbó István készíti el.

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

AMIT LÁTNOD KELL!

 

Június 26-án, kedden  egy igazi szenzációval  indul a Telekom VOLT Fesztivál  nulladik napja: Magyarországon először ad fesztiválkoncertet az elektropop egyik legnagyobb legendája, a DepecheMode.

 

Szerdán a «teltházasoké» a főszerep: 17 órától a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató  idei győztese, az Apey & thePea, majd a Margaret Island, és a teltházas turnéja után a nyarat fesztiválsorozattal folytató Ákos áll a Telekom Nagyszínpadra, 23  órakor pedig a Hurts tér vissza, hogy újra elvarázsolja a közönséget. A Telekom Nagyszínpad szomszédságában található másik nagyszínpad az OTP Bank – Petőfi Rádióé, ahol olyan rendkívül népszerű előadók játszanak ezen a napon, mint  a Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag, vagy a Cloud 9+, éjfél után pedig a partyrock legkülöncebb figurája, Redfoo veszi át az irányítást.

 

Csütörtökön a rockerektől lesz hangos a Lővérkemping Telekom Nagyszínpada: az  angol The Raven Age és az amerikai Skillet után Lukács Laci ötvenedik szülinapját  ünnepeljük egy erőteljes Tankcsapdabulival, majd fél tíztől a kultikus Iron Maiden csap  a húrok közé. A könnyedebb műfaj kedvelői sem fognak unatkozni, hisz’ ezen a napon bolygatja majd fel a népet a Wellhello, utánuk a Quimby játszik a OTP Bank  – Petőfi Rádió Nagyszínpadán, hajnal 2-től pedig az utóbbi években slágert slágerre halmozó Alan Walker zenél. Ez a nap eddig a legerősebb: már több mint egy hónappal a fesztivál előtt elfogytak a belépőjegyek.

 

A péntek  a „bekategorizálhatatlanoké”:  a Fish! kezdi a sort a Telekom  Nagyszínpadon, majd az amerikai raprock csapat, a Hollywood Undead, 20:30tól pedig a Limp Bizkit adja a rímeket. Ezt a napot is egy VOLT-os visszatérő  zárja: Steve Aoki electro-house dj és producer 2014-ben is óriási sikert aratott, és garantált, hogy idén is hatalmas showt csinál majd. Az OTP Bank – Petőfi Rádió  Nagyszínpadon ezen a napon az amerikai The Kills és a Punnany Massif játszik, majd a napot egy őrületes NECC Party zárja.

 

A szombati  zárónapon a  Brains valamint  a brit elektropop  csapat, a Clean Bandit nyitja a nagyszínpadot, tőlük 20:30-tól a teltházas arénaturnét  hozó Halott Pénz veszi át a mikrofont, és végül a Magyarországon először itt koncertező rockzenekar, az Avenged Sevenfold zárja a színpadot. A VOLTnakekkor  még korántsem lesz vége, hiszen a fesziválhimnuszáért felelős Majka & Curtis páros az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadon folytatja a bulit egészen éjfélig,  amikor kezdetét veszi a Total Dance, a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereitjegyző előadókkal, az Eiffel 65-val, a Safri Duoval, a Mr Presidenttel, Alice DJ-vel, Kozsóval és az Ámokfutókkal, a Happy Ganggel, az UFOval, a Splash-sel, DJ Andréval és Náksival.

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Nemcsak zene…

 

ÚJ HELYSZÍN: VOLT MOZI Klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek: a fesztivál területén található mozi jó  lehetőséget kínál a nyüzsgésből való kiszakadásra.

 

DIÁKHITEL KÁVÉZÓ Naponta rekreációs programmal, majd izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal  készül a VOLTon a Diákhitel Kávézó. Délben kezdődik a “Detox jóga” egy olyan jóga-ászanákból, bandhákból  és légzőgyakorlatokból álló méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. Az előadások/beszélgetések közt üdvözölhetjük Feldmár András «Parazita/Szimbióta» – szerelem barátok vagy ellenségek között című előadását, Csernus Imre a Bevállalod? Kérdéssel áll a közönség elé, Zacherdoktortól a  “mindennapi mérgeinkről” hallhatunk előadást, Almássi Kitti a tinédzserszerelmekről beszél, D. Tóth Kriszta pedig Vecsey H. Miklóssal, a Vígszínház ifjú tehetségével beszélget.

 

CIVILEK A VOLTON Idén is számos szervezet készül arra, hogy izgalmas és hasznos infókkal lássa el a  Telekom VOLT fesztiválra érkezőket: kitelepül a Medical Mental Alapítvány, akik az alkoholfogyasztás és a veszélyesszer-használat ártalmainak csökkentését és  a lelki egészség fontosságára való figyelemfelhívást tűzték ki célul. A Nukleáris sátorban az atomenergiával kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ az  érdeklődők.

 

A KözösPont sátorban izgalmas beszélgetéseken vehetnek részt, testileg-lelkileg feltöltő diskurzusokra számíthatnak a látogatók. A NAV Színtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkájába nyerhetnek betekintést, a  #halloholnapban pedig a hallás védelmének lehetőségeiről kaphatnak hasznos tanácsokat. A #fesztiválcserkészeknél nyomozójátékok, akadálypályák, ügyességi és szellemi feladatok várják a fesztiválozókat, a NoKamu sátorban pedig  megtudhatják, hogyan lehet felismerni a hamis termékeket.

 

 

GYEREKEK A VOLTON

 

A Telekom VOLT fesztivál a gyermekeket is szeretettel várja: a 12 évnél fiatalabbak  számára egy, a fesztiválról készített rajz a belépő! A legkisebbeknek idén is számos izgalmas programot kínál a Telekom VOLT fesztivál: lesz divatbemutató, testfestés,  LEGO kockavadászat és építés, csodák palotája, játszóház, cserkészprogramok, és kölyök ki-mit-tud. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó program évek óta a fesztiváltúra: a gyerekek itt megtudhatják, hogyan készül a VOLT,  betekinthetnek a színfalak mögötti területekre, megtudhatják, milyen eszközöket és járműveket használnak, mi történik, ha valaki megsérül, vagy ha épp rosszra fordul az idő.

 

Az izgalmas, rövid túrák idén is két turnusban indulnak, szombaton reggel 9 és 10 órai kezdéssel, az információtól, ahová 12 év  alatti fesztiválozók maximum 1 fő felnőtt kísérővel jelentkezhetnek. A programra előzetes regisztrációval lehet jelentkezni a www.volt.hu/fesztivaltura oldalon. A Telekom VOLT fesztivál gyerekprogramjairól részletesen: volt.hu/gyerekprogramok

 

Újdonságok, szolgáltatások RE:POHÁR

 

A  környezettudatosság  és a fenntartható fesztiválozásjegyében  a VOLTon is megjelenik idén a re:pohár,  azaz a cserélhető pohár, amivel a soproni  fesztiválon gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék  a rendezvény helyszínéről, ezzel többszázezer eldobható műanyagpoharat váltanak ki a szervezők VÁGD ZSEBRE A VOLT-OT! – TELEKOM VOLT FESZTIVÁL MOBIL APP

 

 

A  Telekom  VOLT fesztivál  mobil applikációjának  segítségével minden fesztiválozó  naprakész információkat kap az aktuális  eseményekről, tudni- és látnivalókról. A szoftver természetesen tartalmazza a fesztivál részletes  és pontos programtábláit, lehetőséget nyújt az egyedi érdeklődési preferenciák beállítására, és rengeteg hasznos tanáccsal segíti a felhasználókat. Az applikáció iOS és Android platformra is ingyenesen letölthető.

 

KARSZALAGGAL FIZETÜNK A VOLTON

 

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a VOLTon. A rendszer  lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden  belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek, stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt  működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, ami ezáltal tulajdonképpen beépül a karszalagba. Így megszűnik a korábban a kártyáért fizetendő 500 forintos  letét is, illetve a karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a mobil-applikáción keresztül is fel lehet tölteni. Emellett természetesen egyérintéses (contactless)  bankkártyákkal is lehet majd ugyanúgy fizetni, mint eddig MASTERCARD-DIÁKKEDVEZMÉNY A TELEKOM VOLT FESZTIVÁLRA IS.

 

A  MASTERCARD  – VOLT Diákjegy  Program keretein belül  2018-ban minden magyar tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák jelentős kedvezménnyel  vehet részt a fesztiválon!

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: volt.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket