Géza
  • HUF: 359.63
  • USD: 1.22
  • 3 °C
  • 17 °C
Kultúra

Sajtótájékoztatót tartottak az István, a király szervezői – Íme a részletek

Ismét bemutatják az István, a király rockoperát a Felvidéken, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én. Az államalapítás történetét bemutató rockoperát a Fogjunk össze a MagyaROCKért nap keretén belül mutatják be.

 

A szervezők a rockopera bemutatója elé családi programokat is terveznek, amelyen felvidéki magyar tehetségek mutatkozhatnak be. Fellép a Nagycétényi Citerazenekar és a Fabotó, Timorenszky Szanella, a Zoboralja Kis Csalogány vetélkedő győztese, valamint a Gímesi Villő Gyermek Hagyományőrző Csoport tagjai. Lentulai Krisztián és Bölcs Krisztina is színpadra lép.

 

A Kék Duna vegyeskar, Korpás Éva, Écsi Gyöngyi és a Zöld Csillag Színtársulat, valamint a Pántlika zenekar és a Dunaág néptáncegyüttes is látható lesz a családi délutánon. Lesz jurtaállítás, amelyben Vitéz Vesztergám Miklós a Szent Koronáról, Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója pedig a trianoni tragédiáról és a bécsi döntésről tart előadást. Mindez mellett kézműves foglalkozások és gyereksarok várja a legifjabbakat az egész délután folyamán. A Zele-Baranta harcművészeti és íjászbemutatóval készül, ott lesznek a Langaléta gólyalábasok és a Varga Falcons kisállat-bemutatót tart.

 

A rockopera bemutatója után Zsapka Attila és Benkó Ákos koncertjén szórakozhat tovább a közönség. A délutáni programokat kiegészíti a Slovakia Ringen lévő hadi kiállítás, a sportkocsik szerelmesei sem csalódnak, ugyanis délután hatig a dióspatonyi pályán köröznek majd az autók – ismertette a szervezők nevében Pósfay Péter az augusztus 29-ei programot.

 

A Fogjunk össze a MagyaROCKért szervezője az All in Koncert.

 

Utoljára tíz évvel ezelőtt mutatták be a Felvidéken az István, a király rockoperát, de ez a bemutató más lesz, hiszen lovakkal egészül ki a darab, a bemutató végén pedig tűzijátékkal ünneplik meg a színészek a magyar államalapítást.

 

A rendező szerint pazar a szereposztás, hiszen Varga Miklós, aki az eredeti szereposztásban is Istvánt játszotta, vállalta a főszerepet. Koppányt Vadkerti Imre, Gizellát Janza Kata, Saroltot Papadimitriu Athina, Astrikot Makrai Pál, Tordát Mohácsi Márk, a Nemzeti Lovas Színház tehetséges színésze alakítja. Rékát Pápay Kíra játssza, aki szintén a Nemzeti Lovas Színház tehetséges színésze.

 

A szervezők tízezer embert várnak a bemutatóra, háromezer ülőhellyel készülnek, így az All in Koncert munkatársai arra kérik az embereket, aki ülőhelyet szeretne, minél előbb vegye meg a jegyét (itt).

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket