Bud Spencer életéről szóló portréfilmet mutat be az M5! - Körkép.sk
Kultúra

Bud Spencer életéről szóló portréfilmet mutat be az M5!

Nyitókép: mozistar.hu

 

Piedone nyomában címmel mutatja be pénteken a Bud Spencer filmszínész életéről szóló portréfilmet a kulturális csatorna.

 

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott alkotás amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A filmben egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spancerről.

 

Az eredetileg Carlo Pedersoli néven született olasz színészről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos és példás családapa volt, aki hat nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbijátékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a helsinki és melbourne-i olimpián is részt vett.

 

Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a háború- és kábítószer-használat ellen felemelte a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották.

 

Bud Spencer mindemellett gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányai is voltak. A filmben eddig soha nem látott archív anyagok, családi felvételek és fotók mesélnek róla a jól ismert filmrészletek mellett, de Bud Spencer római lakása és hétvégi nyaralója is megjelenik majd. Hatvan év után ez az első portréfilm, amely filmszínész teljes életét feldolgozza és azt az arcát mutatja be, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből.

 

 

Király Levente és Bud Spencer. Fotó: Király Levente

 

„Bud Spencerre jellemző a keresztény értékek megtartása, a munka, a családi élet és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet érdemes és kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedékek felé”

 

– idézi a közlemény a filmet készítő Király Leventét, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt szerkesztőjét.

 

„Magyarországon Bud Spencer személye különösen ismert, hiszen generációk nőttek fel filmjein”

 

– tette hozzá az alkotó, aki azt is elárulta, hogy jövőre, a színész születésének 90. évfordulója alkalmából egy 90 perces verzió is készül, amely februártól lesz látható a magyar mozikban.

 

A Magyar Média Mecenatúra Program által támogatott alkotást Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon forgatták. A  rövidített változatot pénteken este 21 óra 55 perctől tekinthetik meg az M5 kulturális csatornán.

 

Adás: M5, 2018.11.30. péntek, 21.55-22.50.

 

Ké: Duna Médiaszolgáltató

 

Duna Médiaszolgáltató (sajtóhír)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket