Nyitókép: crosswalk.com

 

Pozsonyi Egyházmegye fennállásának tizenegyedik évfordulóját ünnepli. Ennek alkalmából Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita 2019. február 14-től imaévet ír elő újabb papi hivatásokért a Pozsonyi Főegyházmegye számára, melyet a mai szentmiséken felolvasásra kerülő pásztorlevelében hirdet meg – tudtuk meg Molnár Tamás atyától, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztorától, egyházjogásztól, a Pozsonyi Főegyházmegye helyettes bírósági helynökétől.

 

főpásztor kéri a híveket, hogy imáikkal csatlakozzanak a kezdeményezéshez, miszerint újabb papi hivatásokért fordulnak az Aratás Urához, a Jó Pásztorhoz.

 

„Mindannyian buzgón szeretnénk imádkozni és kérni, hogy legyenek köztünk olyanok, akik lelkiismeretükben észreveszik az Úr kérdését, amit a mai olvasmány szerint Izajás próféta is észrevett szívében, miközben lelkiismeretében meghallotta az Úr szavát: „Kit küldjek el? Ki megy el nekünk?” (Iz 6, 8) És szeretnénk buzgón imádkozni és kérni, hogy legyenek köztünk olyanok, akik Izajáshoz hasonlóan válaszolnak az Úrnak: „Íme, itt vagyok, engem küldj el!” (Iz 6, 8)” – csatolja gondolatait Stanislav Zvolenský az évközi idő ötödik vasárnapján elhangzott ószövetségi olvasmányhoz.

 hirdetes_810x300  

 

Molnár Tamás atya hírportálunkat tájékoztatta arról, hogy a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség is bekapcsolódik a meghirdetett „imaláncba”. A közösség „jó alkalomnak véli, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülés jegyében új papi hivatásokért is imádkozzanak, hiszen az Oltáriszentség és a papság szorosan összetartozik, mindkettő alapítása az Utolsó Vacsora termébe vezet minket.” – vélekedett a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora.

 

A pozsonyi ferences templomban immár évek óta imádkoznak újabb papi és szerzetesi hivatásokért úgy elsőszombati miséken, mint az Oltáriszentség előtt elimádkozott szentolvasón. Tamás atya tudomása szerint a pozsonyi magyar hívek közül sokan foglalják imáikba többek között a közösség tagjait, a családokat, a betegeket, a gondterhelteket, de még az új papi hivatásokért is fohászkodnak.

 

A mindezt összegző ima pedig így hangzik:

 

 „Uram, áldd meg közösségünket, minden tagját, minden családját, a kicsiket és a nagyokat, a fiatalokat és az időseket, az egészségeseket és a betegeket, a gondokkal küzdőket! Add, hogy boldogan éljük keresztény hivatásunkat! Adj újabb jó családokat, támassz új papi hivatásokat! Elhunyt hozzátartozóinknak és közösségünk minden megholtjának pedig adj örök boldogságot a mennyben! Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosaink, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen”

 

Tamás atya szerint „Legyen minél többünknek szívügye az összefogás az imában, bízzunk az ima erejében, vállaljunk áldozatot az új hivatásokért!” – biztatja  olvasóinkat.

 

Laky Erzsébet

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!