Nyitókép: saltillo360.com

 

A divatikon 85 éves korában hunyt el Párizsban.

 

Nyolcvanöt éves korában kedden meghalt Karl Lagerfeld világhírű divattervező, a Chanel divatház művészeti igazgatója. Több forrás is megerősítette, hogy a tervező hasnyálmirigyrákban szenvedett.

 

 hirdetes_400x285  

A hamburgi származású divatcézár az elmúlt hetekben gyengélkedett, a divatház január 22-i párizsi divatbemutatóin sem vett részt erős fáradtságra hivatkozva – olvasható a Le Figaro című francia napilapban. Lagerfeld 1983 óta töltötte be a Chanel művészeti igazgatójának tisztségét, de volt saját márkája is.

 

Egyik legutolsó nyilvános megjelenése Párizs legelőkelőbb sugárútján, a Champs-Élysées-n volt még karácsony előtt, ahol segített felkapcsolni a karácsonyi fényeket.

 

Lagerfeld 1983 óta tervezett a Chanel francia divatház számára, és ő jegyzi a Fendi márka kollekcióit is, és természetesen a nevét viselő márka is igen híres.

 

Lagerfeld a divat mellett közéleti témákban is megnyilatkozott, 2017-ben például a migráció ügyében tett kijelentést: szerinte a zsidók legrosszabb ellenségei kerültek Európába a válság következményeként.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!