Michelangelo kiállítás nyílt Budapesten - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Kultúra

Michelangelo kiállítás nyílt Budapesten

Először láthatja Budapesten a magyar közönség Michelangelo remekműveit.

Nyitókép: szepmuveszeti.hu

 

A kiállítás a pénteken kezdődött Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tekinthető meg. Április 22-ig 40 helyszínen több mint száz program várja az érdeklődőket az előadó- és képzőművészet minden műfajában.

 

A megnyitót a Szépművészeti Múzeumban tartották. A fesztivál kezdetétől látogatható a Test diadala című Michelangelo-kiállítás. Először láthatja Budapesten a magyar közönség Michelangelo remekműveit.

Marzia Faietti, a firenzei Uffizi Képtár Grafikai Gyűjteményének igazgatója szerint komoly kihívás Michelangelo rajzművészetét új nézőpontból megközelíteni, hiszen a világ több múzeuma is szentelt kiállítást a legendás mester művészetének: “A budapesti tárlat óriási érdeme, hogy nem csupán Michelangelót ünnepeljük, hanem a XVI. századi itáliai rajzművészetet, tágabb spektrumba helyezve az aktábrázolást.”

 

SJE Nyílt nap
Michelangelo Buonarroti: Fejtanulmány. Kép: szepmuveszeti.hu

 

A kiállításra Michelangelo harminc rajzát kölcsönözték a világ legrangosabb gyűjteményeiből, így a firenzei Uffiziből, a londoni British Museumból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és a haarlemi Teylers Museumból.

 

Marzia Faietti személyes benyomásáról is beszélt: “Meglepett, és egyben jót is mulattam azon, hogy Michalngelo ismert öregasszonyát Raffaelo Venus Pudicája mellett látom a budapesti a kiállításon.”

 

A Szépművészeti Múzeumban rendezett Michelangelo-tárlat június 30-ig látogatható.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket