Észak- és Dél-Komárom önkormányzatai idén 28. alkalommal rendezték meg közös programként a Komáromi Napokat. A település történelmi szempontok tekintetében egy város, mely a Duna két partján, két ország területén helyezkedik el. Közös rendezvényeink egyre jobban erősítik, szem elé helyezik Komárom szétszabdalásában is megmaradt egységét.

 

A rendezvény az elmúlt évtizedek alatt nagyszabású fesztivállá nőtte ki magát. Idén április 26-án kezdődött és május 1-ig tart, mely rengeteg színes programot, magas színvonalú színpadi előadásokat, különféle kultúrműsorokat, sportversenyeket, látványos produkciókat kínál.

 

  hirdetes_300x300   

 

A kezdőnap dátuma azért is jelentős, mert ezen a napon emlékezünk a híres Komáromi csatára. Idén 170. éve, hogy 1849. április 26-án a Magyar Szabadságharc tavaszi hadjáratában az egyesített hazai erők sikeresen tartóztatták fel a hatalmas túlerőben lévő császári csapatokat. A fesztivál több programjában is megemlékezik erről a jelentős történelmi évfordulóról.

 

A megnyitó első pillanatától a belváros egy színes forgataggá változott, ahol különféle árusok kínálják szebbnél-szebb portékáikat. A fesztivál számtalan programja között kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, a könnyedebb szórakozást keresők, vagy a tartalmas előadásokat kedvelők egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót.

 

 

Érdemes kilátogatni május 1-én az Öregvár Napra, valamint a háromnapos dél-komáromi ErődFeszt-re, mely a Monostori Erődben található. E két történelmileg is neves objektum már a maga látványában is nagy élményt kínál. Komárom városa mindenképp megér egy kirándulást!

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.