Nyitókép: BSK

 

2019. május 18-án, szombaton az európai múzeumok és galériák ismét megnyitják kapuikat az érdeklődők számára. Szlovákia-szerte több mint 100 múzeumot és galériát lehet meglátogatni a késő esti órákig, melynek során érdekes kiállításokkal, előadásokkal, animációkkal, alkotóműhelyekkel, vetítésekkel és további attraktív programokkal várják az érdeklődőket. 

 

 „Pozsony megye a Slovak Lines, a.s. busztársasággal együtt a múzeumok és galériák jobb hozzáférhetőségét támogatja, ezért a Kis-Kárpátok térségében május 18-án a délutáni és az esti órákban a Slovak Lines, a.s. megerősíti az autóbusz-összeköttetéseket.

 

Amennyiben ellátogatnak a megyébe, akkor 18.00 és 20.00 óra között ne hagyják ki a bazini Kis-Kárpátok Múzeumot, ahol alkalmuk lesz Ondrej Piják – Görbe világ (Krivý svet), illetve A bor és a borászat története a Kis-Kárpátokban című állandó kiállításnak a megtekintésére

 

– mondta Pozsony megyeelnöke, Juraj Droba.

 hirdetes_300x300  

 

A Pozsony megyei programkínálatból érdemes lesz megtekinteni a Bazini Városi Múzeumot, ahol a bazini és a szentgyörgyi grófok nyomába fogják elkalauzolni az érdeklődőket.

 

A Vöröskői Múzeumban az egyedi borospincéken fogják körbevezetni a látogatókat, míg a malackai Michal Tillner Múzeum olyan jelentős városi emlékműveket fog ingyenesen hozzáférhetővé tenni, mint a Pálffy-kastély, a ferences templom alatti kripta, zsinagóga, illetve maga a Michal Tillner Múzeum.

 

A szervezők programfüzettel, illetve mindenhol azonos összegű belépőjeggyel várják a látogatókat. A felnőttek belépőjegye 3 euróba kerül – de csak az első meglátogatott intézményben kell kifizetni –, a gyereknek pedig 10 éves korig ingyenes a belépés.

 

A részletes program megtekinthető és letölthető itt.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!