Nyitókép: thenationalherald.com

 

Bemutatták a Diego Maradonáról szóló dokumentumfilmet a Cannes-i Filmfesztiválon.

 

Az 58 éves egykori argentin futballsztár egy vállsérülés miatt nem vett részt a világpremieren. A filmet a – korábban Ayrton Sennáról és Amy Winehouse-ról hasonló filmet forgató – brit rendező, Asif Kapadia készítette.

„Érdekes volt Maradonával találkozni, és az is, hogy mire emlékszik, hisz többnyire 30 évvel ezelőtti, vagy még régebbi dolgokról beszélgettünk. Az elején nem tudtam, hogy számára mi az igazán fontos. Végül is minden jól alakult, nagyon jó interjúalany volt”

 

– mondta a rendező.

 hirdetes_810x300  

 

A film felidézi Maradona eddigi pályafutásának, valamint magánéletének fény- és árnyoldalait is.

 

– Nagyon megérintett a film. Amikor először láttam, elkezdtem sírni úgy a 10. perc környékén, és nem is hagytam abba a végéig. Az alkotással történt első találkozás megindító, megrendítő erejű volt, különösen az a rész, amely Maradona életének nehéz időszakait eleveníti fel. Másodszorra, a premieren már jobban tartottam magam. Ez egy kemény film, ugyanakkor nagyon szerethetővé is teszi Diegót

 

– vélekedik Maradona életrajzírója, Daniel Arcucci.

 

Az egyszerűen csak „Diego Maradona” című film június közepén kerül az európai mozikba, de előbb még bemutatják a sheffieldi dokumentumfilm-fesztiválon.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!