Nyitókép: romkat.ro

 

A nemzeti összetartozás egyik legjelentősebb jelképeként számon tartott ünnep 2019. június 7. – 10. között lesz Erdélyben. Az esemény idei mottója „Íme, az Úr szolgálóleánya”-t ((Lk 1,38),  a búcsúi szentmise szentbeszédét pedig Pál József Csaba temesvári megyés püspök tartja.

 

Forrás: hivatastisztazas.blogspot.com

 

A hivatások évét tartják a Gyulafehérvári Főegyházmegyében, ez alapján választották ki a lélekerősítő pünkösd mottóját is. A zarándoklat már június 7-én, pénteken 19.00 órakor szentmisével kezdődik, amit a kegytemplomban virrasztás követ.

 

 hirdetes_300x300  

A június 8-i csíksomlyói pünkösdi búcsú szentmiséje 12.30-kor kezdődik a Kis- és Nagysomlyó hegy közötti nyeregben, amit Pál József-Csaba temesvári megyés püspök mutat be. További szentmiséket pünkösd ünnepén, vasárnap és hétfőn is celebrálnak majd a kegytemplomban.

 

Pillanatkép Ferenc pápa csíksomlyói hegynyeregben tartott szentmiséjéről. (Forrás: MTI/Veres Nándor (pannonrtv.com))

 

Pünkösdöt tízezrek ünnepelik a csíksomlyói kegytemplomban, a Nagysomlyó-hegy, illetve a Kissomlyó-hegy közötti nyeregben. Ennek oka az ünnepség ereje, a szentmise lélekerősítő hatása és az identitástudat-erősítés mélysége.

 

Idén vannak olyanok, akik már Ferenc pápa erdélyi szentmiséjére, a szabadtéri Mária-kegyhelyen tartott prédikációja miatt Erdélybe utaztak, zarándokoltak, s a csíksomlyói búcsúra már Erdélyben várnak.

 

A Körkép korább helyszíni képriportja itt olvasható:

 

Csíksomlyó 2011 és a szlovák lobogó (Képriport)

 

Laky Erzsébet

Források: romkat.ro/szekelyhon.ro/magyarkurir.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!