Nyitókép: a Lakszakállasi Alapiskola fb-oldala

 

A tanév végéhez közeledve a legtöbb oktatási intézményben kiértékelik az egész éves munkát, a kimagasló eredményeket elérő diákokat pedig rendszerint ilyenkor díjazzák is. Így történt ez a Lakszakállasi Alapiskolában is.

 

Csicsay Zoltán, az iskola vezetője a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy minden évben, hagyományosan a tanévzárót megelőző pénteken kerül sor iskolájuk ünnepélyes évértékelőjére. Ezen az alkalmon összegyűlik az iskola apraja-nagyja, megjelennek a diákok hozzátartozói, és az iskola körzetébe tartozó települések vezetői.

 

Meghívott vendégek és településvezetők az ünnepélyes tanévértékelőn, fotó forrása: Lakszakállasi Alapiskola

 

 hirdetes_300x300  

A rendezvényen hagyományosan színvonalas kultúrműsort mutattak be a diákok, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak a tananyagot sikerült elsajátítaniuk a tanév során, hanem az iskolán kívüli tevékenységekből is kivették részüket.

 

„Iskolánkat átlagosan 180 diák látogatja. Szerencsére az utánpótlás miatt idén sem kell aggódnunk, hiszen 19 ballagónk helyére 19 kiselsőst írattak be”

 

tudtuk meg Csicsay Zoltántól, aki azt is kiemelte, hogy ha a tanulók létszámát arányosítják az elért eredményekhez, akkor a náluk jóval nagyobb iskolákat is lekörözik.

 

„Idén 78 diák részesült kitüntetésben a tanulmányi- vagy sportversenyeken elért eredményekért úgy, hogy csak azokat vettük figyelembe, akik legalább járási helyezést értek el. Ezen felül jóval több diákunk kapcsolódott be az egyes versenyekbe”

 

Csicsay Zoltán iskolaigazgató értékeli a 2018/19-es tanévet, fotó forrása: Lakszakállasi Alapiskola

 

Csicsay Zoltán a Körkép.sk kérdésére válaszolva elmesélte, hogy iskolájuk leginkább a természettudományi versenyeken remekel, több országos díjat is begyűjtöttek már az elmúlt évek során.

 

„Ezen felül szép eredményeink vannak a Tompa Mihály Vers- És Prózamondó Versenyről is, valamint a csapatsportok területén sincs okunk szégyenkezni”

 

A Lakszakállasi Alapiskola sikereit támasztja alá az a tény is, hogy már hosszú évek óta házigazdái a LakiMatek elnevezésű, magas színvonalú matematikaversenynek, melyre minden évben egyre több a jelentkező iskola. Az intézmény diákjai az oktatási minisztérium által koordinált országos szintű versenyeken kívül folyamatosan részt vesznek az iskolai, és régiós, iskolák közötti, felvételi pontokat nem érő megmérettetéseken is.

 

Komjáthy Petőcz Andrea  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.