25 éves rekordot adott át a múltnak az HBO egyik legnépszerűbb sorozata.

 

Kihirdették az amerikai produkciók számára kiosztott patinás díj, az Emmy jelöléseit, a Trónok harca 8. és egyben utolsó évada hatalmasat tarolt. A sorozat összesen 32 jelölést kapott, amellyel megdöntötte az NYPD Blue 1994-ben kapott 26 jelölését. A nyolc évad alatt egyébként összesen 161 jelölést kapott a Trónok harca, ami ugyancsak elismerésre méltó teljesítmény.
Korábbi cikkünk a témában ITT olvasható.

 

A dráma kategóriában mellékszereplői jelölést kapott Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, illetve Alfie Allen, Nikolaj Coster-Waldau és Peter Dinklage; Carice van Houtennek pedig vendégszereplői díjra van esélye. Főszereplőkként Emilia Clarke és Kit Harington vihetik haza a díjat – őket korábban mellékszereplőkként jelölték. A színészek közül viszont eddig csak a Tyrion Lannistert alakító Dinklage zsebelhette be a díjat (három alkalommal is), ő mind a nyolc évadot követően kapott is jelölést.

 

Trónok harca. Kép: gamestar.hu

 

Az HBO alkotásai összesen 137 jelölést kaptak, legtöbbet a kábelszolgáltatók közül. A második legtöbb jelölést a Netflix műsorai kapták, összesen 117-et. A 71. Emmy-díjátadó gálát szeptember 22-én tartják Los Angelesben.

 hirdetes_300x300  

 

Az öt részes, a rendkívül népszerű Csernobil a minisorozatok között kapott jelölést.

 

Gamestar.hu/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!