Nemrég jelent meg legújabb dala és videoklipje, amely a ,,Ránk Ragyog” címet kapta. Ennek apropóján beszélgetünk Turcsányi Tibi énekessel, dalszövegíróval eddigi munkásságáról és sikereiről.

 

Milyen az új dal fogadtatása?

 

Több okból is nagyon örülök ennek a dalnak. Az egyik, hogy a szintén felvidékről származó Demko Gergő írta a zenéjét, aki olyan előadókkal dolgozott eddig együtt, mint: Rúzsa Magdi (billentyűse tíz éven keresztül), Bon-Bon, Fiesta, Bereczki Zoltán, Vastag Csaba, Dobrády Ákos, Molnár Ferenc Caramel, Pély Barna, Koltai Róbert, Galambos Dorina, Antal Timi…

 

 hirdetes_300x300  

Valamint közreműködött még Popovics Gyuri (Csillag Születik, Kávészünet zenekar), szövegét pedig Posta Marianna (Oláh Gergő…) írta.

 

Mindig jó érzés ilyen profi csapattal dolgozni. Másrészről nagyon pozitív a dal fogadtatása, több rádiócsatornán hallható, az MGS Music Hungary adta ki, elérhető rengeteg helyen, többek közt: YouTube, Deezer, Play Zene, Spotify, iTunes Store…). Olyan dal lett, amit teljesen át tudok érezni, egy jó kis fülbemászó, pörgős sláger.

 

 

Ön szerint mi jut általában az emberek eszébe, ha azt hallják, hogy Turcsányi Tibi?

 

Például múltkor az utcán leállított egy srác, hogy: ,,téged meg ismerlek, láttalak már a tévében, énekelsz. Uhhh de milyen Tibi is vagy (vezetéknév)?” – valakinek ez. : )))

 

Szóval sokan a zenei munkásságommal és megjelenéseimmel kapcsolatban ismernek, de például felmerül sok helyen a nevem más témákkal kapcsolatban is, például egészségügy helyzete, amiért mai napig nagy csatákat próbálok vívni…

 

Tekintsünk egy kicsit vissza a múltba. Egy Sslovákiai kis faluból, Rimaszécsről indult el a szórakoztatóipar felé. Hogyan emlékszik vissza a kezdetekre?

 

Nem voltam hosszabbtávra otthonról eljárós típus, aztán az interneten keresztül lett pár nagyon jó ismerősöm és hozzájuk jöttem fel Budapestre 2007 szilveszterén bulizni egy jót. 2008-tól már fel is költöztem és azóta is itt élek. Valamint 2011-től magyar állampolgár vagyok, ami lelki okok miatt is nagyon fontos volt számomra.

 

Nagyon nehéz volt a kezdet, eleve megszokni egy nagy várost és megerősödni olyan szinten, hogy ember maradj, de ne tiporjanak el. A zenei világban kialakítani a kapcsolatokat, iszonyú nehéz utat jártam be, de büszke vagyok arra, amiket eddig elértem. A legnagyobb rádiócsatornák játszották dalaim, az összes kereskedelmi csatornán több alkalommal látható voltam már, a legismertebb lapok írtak rólam…

 

Mikor jelent meg az első dala és miről szólt?

 

Az első dalom 2012-ben jelent meg ,,Az Igazi Arcom” címen. Hihetetlenül örülök annak, hogy az egész ország számára ismert Závodi Gábor írta nekem ezt a dalt, hiszen olyan nevekkel dolgozott és dolgozik együtt, mint: Rúzsa Magdi, aki mellett a kezdetek óta a mai napig ott van mint billentyűs, Demjén Ferenc, akinek hosszú évekig zenekarvezetője is volt, Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Szűcs Judit, Zséda, Tóth Vera, Török Ádám, Zorán, Sing-Sing, Azok a fiúk, Sasvári Sándor, Irigy Hónaljmirigy, MHV, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, Locomotiv GT, Karácsony János, Cserháti Zsuzsa, Bon Bon, TNT,Takács Csaba, Balázs Fecó, Kaszás Attila, Kulka János…

 

Valamint a dalhoz a gitárjátékot pedig a szintén ismert Dandó Zoli adta. Ez a dal a honnan-hová így szoktam fogalmazni, álmok, célok, valóság – így tudnám megfogalmazni azt miről is szól valójában. Több rádió is azonnal felkapta.

 

Mi hozta meg az áttörést, hogy a rádiók is elkezdték játszani a dalait?

 

Igazán azután kezdetek felfigyelni rám, amikor Závodi Gábor írt nekem dalt, de készítettem már közös dalt Batánovics Lilivel (X-faktor) is, Ladányi Pattyval (Children Of Distance), és az igazi áttörést szerintem a Fekete Dáviddal (Megasztár 4 döntős) és Solt Klaudiával (The Voice, évekig Caramel háttérénekesnője) készített közös dal hozta meg.

 

Turcsányi Tibi

 

Meséljen kicsit a klipkészítésről. Milyen folyamatokon kell végigmenni ahhoz, amíg felkerül a zenei megosztókra a legújabb klip?

 

Nagyon szeretek forgatni, kiélhetem magam amennyire csak tudom azáltal, hogy klipformájában próbálom rekonstruálni miről is szól a dal. Általában egy egész napot szoktunk forgatni egy klipet, de volt már, hogy egy nap alatt nem készültünk el vele.

 

Az alapötletet mindig én adom, aztán a klip producere ruhát ad rá. Elengedhetetlen a sminkes, fodrász, sör… A ,,Ránk Ragyog” legújabb videoklipem például egy gyönyörű helyszínen készítettük a Bokodi Lebegő Faluban, Vitó Zsombor YouTubberrel, akinek csatornáján több mint 77-ezer követője van.

 

Zenei munkássága alatt több ismert zenésszel is dolgozott együtt. Kikre a legbüszkébb és miért?

 

Elmondhatatlanul szerencsésnek tartom magam emiatt, hiszen van, mikor még nagy előadóknak se adatik meg ez. Együtt dolgoztam Závodi Gáborral, Burai Krisztiánnal, Fenyvesi Attilával (Inflagranti), Demko Gergővel, Dandó Zolival, Popovics Gyurival, Kardos Rolival és sorolhatnám. Természetesen azért örülök ennek, hiszen nagyon nagy nevek Ők a zenei világban. Teljes egészében vagyok erre büszke.

 

Mennyiben más fellépéseken, illetve videoklipben, vagy tévés fellépéseken szerepelni?

 

Mindegyik más, például egy videoklip részleteit többször felvesszük, megrendezett, fárasztó… de ennek ellenére minden percét élvezem. Egy tévés fellépés szintén más, hiszen nagy összpontosítást igényel, ha épp interjú, akkor hogyan fejezd ki magad… A fellépések azok, ahol teljes átadhatod magad a zenének, elengedheted magad, bevonod a közönséget… fenomenális érzés.

 

Hogyan születik meg egy-egy dalszöveg?

 

Teljesen változó. Van, mikor utazok valamerre, nézek kifelé az autó ablakán, eszembe jutnak dolgok és pár perc alatt kiírom magamból azokat, elkészül a dalszöveg. Van mikor csak pár mondat eszembe jut, bepötyögöm a telefonomba és a későbbiekben folytatom. Van mikor különböző élethelyzetekről írok. Sorolhatnám…

 

Gondolta volna valaha is, hogy eléri mindazt, amiket eddigi karrierje során elért?

 

Álmodozó típus vagyok, mindig elképzeltem, ahogy színpadon állok, ahogy azt csinálom, amit igazán szeretek, azaz éneklek. Viszont sokszor belegondolok, hogy vannak olyan dolgok, amiket még otthon ülve a szobámba falun én se mertem elhinni, hogy valaha valóra válhatnak.

 

Mik a tervei a jövőre nézve?

 

Mindenképpen szeretnék minél több dalt megjelentetni, saját szöveggel. Videoklipeket készíteni, fellépni amennyiszer csak alkalom nyílik rá. Összerakni az albumom. Teljesen átadni magam a zenének…

 

Köszönjük az interjút.

Turcsányi Tibi Hivatalos Honlapja: www.turcsanyitibi.hu

Facebook-oldala: https://www.facebook.com/turcsanyitibihivatalos/

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.