Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

Idővonal mutatja az elmúlt évtizedek legsikeresebb zenekarait, előadóit.

 

Érdekes összegzés jelent meg a legnagyobb közösségi oldalon.

 

 hirdetes_810x300  

A 70-es évek

 

A 70-es évektől egészen napjainkig futó idősáv az elmúlt 50 év legsikeresebb zenekarait és zenei előadóit összegzi  a lemezeladások szerint.

 

A sok munkával és adathalászattal járó rangsorolást a Music Genre zenei oldal készítette el.

 

Míg 1969-ben a Beatles, ElvisPresley, vagy éppen a Bee Gees volt a menő, a hetvenes évek közepére a Led Zeppelin, Elton John, a Pink Floyd, vagy épp az ABBA is megérkezett.

 

1976-tól indul a Queen hosszú sikerszériája, és ekkoriban már az Eagles is évek óta a csúcson volt.

 

A 80-as évek

 

1980-ban berobbant Michael Jackson, és a Pink Floyd is remek időszakot produkált.

 

A következő évek a rockzene sikerét hozták. Ezt bizonyítják az AC/DC, az Aerosmith, vagy épp a Rolling Stones mutatói is.

 

A 80-as évek közepén megjelent Madonna, aki 1986 elejére megfosztotta a trónjától Michale Jacksont is. Az évtized vége Bon Jovi és Whitney Houston tündökléséről szólt, és megjelent a U2, illetve George Michael.

 

A 90-es évek

 

1990-től már a Metallica is helyet szorított magának az első 6-ban, akik a Guns N´ Rosessel vívtak nagy csatát a lista első felében. Ott, ahol évek óta Madonna, Michael Jackson, a Queen, vagy éppen Elton John tündökölt.

 

A 90-es évek közepe a nagy hangok, Celine Dion, Whitney Houston, Shania Twain vagy éppen Mariah Carey sikereiről szólt. Mindegyikük jóval több, mint évi 1 millió lemezt adtak el. Ekkor került az első tízbe a Nirvana is, szintén több mint egy millió feletti zenei tartalomhordozóval.

 

1998-ban jött, és azonnal az élre állt a Backstreet Boys, és megjelent a listán a rap is, főleg Eminemnek és Jay-Z-nek köszönhetően, akikhez később Usher is csatlakozott.

 

Az ezredforduló

 

Az ezredfordulón egyre sikeresebb mutatókkal rendelkezett Christina Aguilera, Britney Spears és a Linkin Park is

 

2006 a Coldplay, Rihanna, Kanye West, vagy épp a Maroon5 mutatóból emlékezetes, és nem szabad megfeledkeznünk Garth Brooks-ról sem, aki ekkor már hosszú évek óta ott volt a listán a legjobbak között.

 

Napjaink

 

És hogy mit mutat az utolsó 15 év?

 

Nézzétek meg ti magatok a felettébb érdekes idővonalat:

 

 

Ami tanulságos, hogy míg 30-40 éve leginkább az állócsillagok határozták meg a zenei világot, akik hosszú évekre, akár évtizedekre is a csúcson tudtak maradni, mint például a felsoroltakon kívül Prince, Billy Joel, Bruce Springsteen, Phil Collins, napjainkra sokkal inkább már az üstökösök veszik át a helyüket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!