Nyitókép: Mátis Rudolf

 

Medve a Dunaszerdahelyi járás déli pontján fekszik, a tavalyi helyhatósági választások óta pedig, mikor is új polgármester lépett a település élére Kulacs László mérnök személyében, felpezsdült az élet az addig szunnyadó közösségben.

 

Többek között újraalakult a sportszervezet, ifjúsági csoport jött létre, és ismét megkezdte működését a Csemadok helyi szervezete. Ez utóbbi volt szervezője annak a közönségtalálkozónak, melyre november 8-án került sor a helyi kultúrházban, és melynek főszereplője Gubík Ágnes színművésznő volt.

 

Gubík Ágit nagy szeretettel fogadták a medveiek, fotó: Mátis Rudolf

 

 hirdetes_300x300  

A felvidéki, Zselízről származó színésznőt olyan televíziós sorozatokból ismerhetjük, mint a Haction, a Jóban-rosszban, vagy épp a Barátok közt, ezen felül pedig további filmes szerepekben és a színpadon is feltűnik.

 

Azt azonban kevesen tudják róla, hogy medvei gyökerekkel is rendelkezik, tudniillik, édesanyja, Harmati Marika a Csilizközben született és nőtt fel.

 

Morva Dorina, Haris Zsóka és Vass Virág „Sugi“ énekszóval köszöntötte a színésznőt, fotó: Mátis Rudolf

 

Gubík Ági érkezését nagy számú közönség várta a medvei kultúrházban. Az estét a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola fiatal tehetségei – Morva Dorina, Haris Zsóka és Vass Virág „Sugi“ – nyitották meg, akiket Szabó Adrianna tanárnő készített fel.

 

A színésznő, aki örömmel fogadta a medveiek meghívását, köszöntése után át is vette a szót, a lelkes és érdeklődő közönség pedig rengeteg történetet hallgathatott meg az akkor még kislány Gubík Ági gyerekkoráról, a Medvén töltött időkről.

 

Kulacs László polgármester köszönti a művésznőt és a jelenlévőket, fotó: Mátis Rudolf

 

Közösen elevenítették fel a vidám szánkózásokat a Duna-töltésen, a nagypapa, Imre bácsi élethű meséit, melyek nagy szerepet játszottak abban, hogy a színművészet felé forduljon a tehetséges felvidéki lány.

 

Gubík Ági elmondása szerint ma is örömmel merít az olyan régi medvei emlékekből, mint a nagymama kalácsai, a hagyományos falusi disznóvágás vagy épp a híres búcsúi bálok.

 

Jó hangulatban telt a közönségtalálkozó, fotó: Mátis Rudolf

 

A kultúrházban helyet foglaló idősebbek közösen emlékeztek a színésznővel a régi időkre, a fiatalok pedig ámulattal hallgatták őt. A művésznő igyekezett jótanácsokkal is ellátni a fiatalokat, kiemelte, hogy merjenek nagyot álmodni, ne adják fel elképzeléseiket, de óva intette őket attól, hogy görcsösen ragaszkodjanak a dolgokhoz.

 

Gubík Ági mosolyogva válaszolt a közönség soraiból záporozó kérdésekre, majd egy közös szavalattal zárult az est, melyet minden bizonnyal sok hasonló követ majd.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.