Január utolsó szombatján a patonyréti kultúrházba hívták a kultúrakedvelőket, hogy összegezzék a Csemadok helyi alapszervezetének múlt éves tevékenységét és közösen egy megindító előadást tekintsenek meg.

 

 

A patonyréti alapszervezet kivette részét a közösségi munkából. Szinte minden hónapban valamilyen rendezvény munkálataiban segédkeznek vagy épp ők maguk szerveznek egyet. A település ugyan kisközségnek (mintegy 260 lakos) számít, mégis 41 tagja van az alig egy éve alakult kulturális egyesületnek.

 

 hirdetes_810x300  

Rostás Szabina elnök évértékelőjében rámutatott, milyen fontos, hogy a magyarság megmaradása érdekében továbbra is aktív maradjon a tagság. Helyet kapott a köszönet is, hiszen a faluban mindenki fáradhatatlanul teszi a dolgát.

 

 

A délután folyamán bemutatásra került a Csemadok Alistáli Alapszervezete és az Aszita – Alistáli Színpad Társulat Lélek dala 2 – Sorsunk: Magyar! zenés lírai szerkesztett játéka. A magyar történelmi eseményeket feldolgozó összeállításban megindító alkotások hangzanak el, melyek elgondolkodtatják az embert, miközben tudatosul bennük, milyen jó magyarnak lenni.

 

„Célunk az őslakosok összetartása, magyarságtudatuk szilárdítása.” – nyilatkozta a Körkép.sk-nak Rostás Szabina a helyi alapszervezet elnöke. Elmondta, hogy a kulturális műsorszám kitűnő volt. „Magam is meglepődtem, hogy a teremben szinte mindenki a könnyeivel küszködött.” – jelentette ki.

 

 

Flaska Lénárd polgármester szerint „Egy nagyszerű eseményt tudhatunk magunk mögött. Elmondhatom, hogy községünkben olyan magyarok élnek, akik szívében is magyarok, s cselekedeteikkel igyekeznek mindent megtenni azért, hogy közösségünk megmaradjon itt a Felvidéken.” A településvezető beszélt arról is, hogy Patonyrét Község Önkormányzata szoros kapcsolatot ápol a Csemadok helyi alapszervezetével, s lehetőségeikhez mérten támogatják munkájukat.

 

Az alapszervezet továbbra is bekapcsolódik a községi eseményekbe, s legközelebbi rendezvény a február 22-i 2. batyus banyabál lesz.

 

A belépőjegyek nagyon hamar elfogytak, hiszen híre terjedt a tavalyi nagysikerű eseménynek.

 

Laky Erzsébet

Fotó: Kertészová Monika

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.