A napokban megtartotta évzáró ülését a Csemadok csilizpatasi alapszervezte. A jelenlévők arról is beszélgettek, mennyi új élménnyel gazdagodtak a szervezet tevékenységének köszönhetően.

 

 

Darnai Bálint, a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke köszöntőjében büszkén jelentette ki, hogy a csilizpatasiak nagyon aktívak, akik szívesen vesznek részt a rendezvényeken, kirándulásokon.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az évzárón a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából két polgárt is kitüntettek, méghozzá Nagy Nándort és Füssy Pétert. A szervezet korábbi aktív tagjairól van szó, akik jócskán kivették a részüket a munkából, szorgalmazták megmaradásunkat, kultúránk éltetését.

 

 

A március 7-i családias hangulatú, teli kultúrházas összejövetelen a vezetőség beszámolt a 2019-es év történéseiről, majd ismertették a Csemadok-tagokkal az idei terveket.

 

 

Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának járási titkára külön gratulált a kitüntetetteknek, majd a parlamenti választások eredményeiről szólt néhány szót. Biztatta a jelenlévőket a megmaradásunk szorgalmazására, értékeink őrzésére.

 

Az ülésen ugyan járási titkárként volt jelen, a jelenlévőkkel saját véleményét osztotta meg, amivel nagyon sokan egyet is értettek. Elmondta, hogy most van a legnagyobb szükség a magyarok összefogására, viszont ő maga is számtalan helyen hallja, hogy bizony vannak a felvidéki magyar politikusok között olyanok, akikre már nincs szükség az egó, saját érdekük előtérbe helyezése és ravaszságuk miatt.

 

 

Lázok Attila szerint kijelenthető, hogy nagyrészt miattuk kaptunk pofont a választásokon és lettünk teljesen félreállítva. Mert a szlovák politikusok is sokat ígértek, és kampányban sokmindent hall az ember. Sajnos, a csilizpatasiak is megtapasztalták, mint sokan Felvidéken, hogy ezeknek a pártoknak nem a segíteni próbáló emberek kellenek.

 

 

A felvidékiek már kíváncsian várják, mi lesz a párt tisztújító gyűlésen.

 

A járási titkár beszélt arról is, hogy a közeljövőben feláll a Magyarok Tanácsa, majd ismertette a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny idei tapasztalatait. Hozzátette, hogy idén június 27 – 28. között tartják a Csemadok bősi nagyünnepélyét.

 

 

Darnai Bálint a kötetlen beszélgetés előtt köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a sikeres 2019-es évhez. Külön kiemelte a támogatókat, köztük a Körkép.sk-t, mely rendezvényeik médiapartnere.

 

 

Hamarosan egy interjúval is jelentkezünk Darnai Bálinttal, a helyi Csemadok elnökével és Szeleczki Mónika mesemondóval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény kultúrprogramjáról készült rövid videónk:

 

 

Képek és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.