Május 22-én, péntek este nagyszabású koncertnek lehettünk részesei, mely néhány arasznyival a Duna hullámai felett került megrendezésre. A koncertet a komáromi Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezte Köszönethangverseny címmel, a műsort Klemen Terézia a társulás elnöke, a rendezvény főszervezője nyitotta meg.

 

Bevezetőjében felsorolta az összes foglalkozási szakterületet, amelyekben az alkalmazottaknak a vírusos időszakban nem volt lehetőségük visszavonulni a veszély elől, mert a többiekért való küzdelemben éppen ekkor volt szükségszerű hatványozott erővel helytállniuk. Ennek értelmében a péntek esti koncert nekik szólt, a Duna mindkét oldalán.

 

A Memória Társulat

 

A koncertet nagyon ötletesen a komáromi személyi kikötő mólóján rendezték, ami különös hangulatot adott az eseménynek. Az érdeklődők a Duna mindkét partján részesei lehettek a zenei élménynek, de ugyanígy otthonaikból is megtekinthették, hiszen az érsekújvári Visual Team jóvoltából többkamerás élő közvetítésben adták a műsort. Emellett a Kultúrkorzó, a Lehár Ferenc Polgári Társulás, a Visual Team és  Klemen Terézia  facebook oldaláról, valamint a Králik TV oldaláról is követhető volt az esemény. A rendezvény Mayer Tibor és Olláry Viktor komáromi vállalkozók támogatása által valósult meg.

 hirdetes_400x285  

 

A kultúrműsort Bernát Tamás színművész nyitotta meg, a Hegedűs a háztetőn című nagysikerű musical legismertebb dalával, melyben Tevje, a tejesember énekel álmairól:

Ha én gazdag lennék A musicalt követően a művész közismert, fülbemászó dallamú  operett-slágereket adott elő, melyeket a helyszíni közönség mellett az online nézők is minden bizonnyal nagy örömmel fogadtak.

 

A színművészt a hazai közönség egyik legnagyobb kedvence, a gútai Vadkerti Imre, rock-opera énekes, előadóművész követte, aki immár a határon innen és túl a legjelentősebb sztárok közé tartozik. A sokoldalú tehetség, akit legtöbben Koppány szerepéből ismerünk, csodálatos, egyedi énekhangjával most is elbűvölte, magával ragadta a folyóparton összegyűlt közönséget.

 

Valach Tünde

 

Őt az egyedüli hölgy-előadó, Valach Tünde követte, aki a Tequila Show Band énekeseként különféle rendezvényeken szórakoztató zeneszámokat énekel. A bársonyos hangú énekesnő, civil foglalkozásában hivatásos zenetanár, most magyar és szlovák nyelvű dalokat, valamint angol nyelvű világslágereket tűzött a műsorára. Gyönyörű énekhangjával bizonyára kellemes pillanatokat szerzett a műsort figyelő közönségnek.

 

A köszönethangversenyt a Komáromban rendkívül népszerű Memória Társulat zárta, melynek tagjait az együtt-zenélés öröme köti össze. Az öttagú zenekar megalapítója Zsákovics László, zeneszerző, egykori zeneiskolai tanár, a csapat frontembereként szólógitáron játszik. Az együttes további tagjai: Novák Tamás, ritmusgitáros, civilként jogi szakember, Siposs Jenő basszusgitáros az Eötvös Utcai Alapiskola nyugalmazott zenetanára, Alföldi Károly, dobos, pedagógus, kollégiumi igazgató, valamint Zács Richárd – a billentyűs hangszerek megszólaltatója, civil foglalkozásában elismert szakorvos.

 

Zsákovics László

 

Érdemes felfigyelni a nem mindennapi jelenségre, hogy Zács Richárd egyszerre két vonalon teljesít, hiszen a köszönet neki is kijár a gyógyításban betöltött folyamatos tevékenységéért, ugyanakkor a köszönetet kinyilvánító zenészek közt is magával ragadóan muzsikál, sokunk örömére.

 

A Memória Társulat előadását ezen a koncerten is az egykori híres Shadows zenekar számaira alapozta, de emellett számos világslágert játszott több együttestől, Zsákovics László sajátos, csakis rá jellemző feldolgozásában. Előadásukon a hatvanas, hetvenes évek dallamvilágában hatalmas idő- és térbeli utazásra tehettünk szert. A magas színvonalú zene mellett állandó jellemzőjük, hogy élnek a színpadon. Látszik, hogy kimondottan élvezik azt, amit csinálnak: szeretnek muzsikálni.

 

Remélhetőleg a koncertet nyitott szívvel fogadták mindazok, akik a vírusos időszakban hónapokon át értünk küzdöttek.

 

E fő cél mellett a Duna-parti rendezvény véletlenszerűen dupla örömnek adott hangot, hisz ezen a napon lépett életbe a rendelet, mely szerint végre megnyílt a határ Magyarország irányába is, engedélyezve, hogy karantén-kötelezettség nélkül egy napra átsétálhassunk az államhatáron. Ez lehetővé teszi, hogy a határ mentén élő családok, barátok ismét találkozhassanak egymással. Így az Erzsébet-hídon átkelők is nagy örömmel fogadták a feléjük szálló muzsika hangjait.

 

Kigyulladnak az esti fények

 

A rendezvény alkonyatkor kezdődött, így a sötétedés folyamatában sorra gyúltak a fények a Duna mindkét oldalán, valamint a víz felett átívelő hídon. Ennek eredményeképpen meghatóan szép természetes kép keletkezett, mely különös hangulatot kölcsönzött az estnek.

 

Buday Mária

Fotók: Klemen Terézia közösségi oldaláról

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.