Nyitókép: book24.hu

 

Felkerült a húszezredik kötet a Magyar Elektronikus Könyvtárba. Az Országos Széchényi Könyvtár digitális gyűjteményeinek látogatói több mint 20 ezer könyvet, csaknem 650 ezer cikket és rengeteg képet tölthetnek le ingyenesen, többféle formátumban.

 

Az érdeklődők a különféle tudományos kötetektől a szakkönyveken át klasszikus és kortárs irodalmi alkotások és ismeretterjesztő művek között válogathatnak.

 

 hirdetes_810x300  

Fűzfa Balázs a Magyar Elektronikus Könyvtáron keresztül ajánlotta fel a nagyközönségnek 2008 és 2011 között megjelent, korszerű szemléletű gimnáziumi irodalomtankönyveit. Ezzel a „…Sem azé, aki fut…”: Ottlik Géza Iskola a határon című regénye a hagyomány, a prózapoétika, a hipertextualitás és a recepció tükrében című monográfiája lett a húszezredik kötet a MEK adatbázisában – közölte az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

 

A MEK ingyenesen elérhető könyvgyűjteménye az évek alatt kiegészült a digitális újságok gyűjteményével, az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázissal (EPA) is, amelyben múlt századi digitalizált újságok éppúgy megtalálhatók, mint a modern kulturális vagy szakirodalmi folyóiratok. Itt jelenleg 1175 periodikacímet találnak az érdeklődők, 117 ezer 400 számot és csaknem 650 ezer cikk teljes szövegét.

 

A digitális képeknek létrehozták a Digitális Képarchívumot, ahol festők, grafikusok képei, valamint fotók és digitalizált kiadványok illusztrációi találhatók részletes adatokkal. A gyűjtemények nyilvánosan elérhetők, regisztráció sem szükséges a használatukhoz.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.