Tekla, Líviusz
  • HUF: 362.91
  • USD: 1.17
  • 16 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Kultúra

Kiállítás nyílik a Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból a Pesti Vigadóban

A szervezők szombatonként délután 4 órától tárlatvezetést, workshopot is hirdetnek

Nyitókép:

 

A 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból nyílik kiállítás augusztus 17-én a Pesti Vigadóban. A Pozsonyi Illusztrációs Biennále (Biennal of Illustrators Bratislava, BIB) legutóbbi, tavaly már 27. alkalommal megrendezett kiállítására Magyarországról tizenhárom illusztrátor húsz könyv illusztrációjával nevezett – közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az MTI-vel.

 

Baranyai (b) András a Líra és Epika, Bodonyi Panni a Mesélj rólam! című verseskötethez, Békés Rozi A vadhattyúk című meséhez, Bölecz Lilla A világ legszebb mondáihoz készült munkáját küldte be. Dániel András A nyúl formájú kutya és a Most elmondom, hogyan lifteztem című könyvekkel, Grela Alexandra a Barna hajnal és a Kócgerzson című meséhez készült illusztrációival pályázott.

 

Herbszt László az Éjféli harangszó című Fekete István-könyv illusztrációival és a 2018-as Népmesekincstár-sorozat A rabbi és az oroszlán című könyv rajzaival nevezett. Kárpáti Tibor a Budapest Off-antológia Budapest-rajzaival és a Kihalni esélyes! kötet illusztrációival pályázott. Keresztes Dóra a Mamó kertecskéje anyagát küldte be, Maros Krisztina a Milyen színű a boldogság? és A szomjas troll illusztrációit küldte. Nagy Diána a Visszajött a répa című meséhez készült munkáját és egy lapozót juttatott el a biennáléra, Rofusz Kinga az Otthon című könyvével, Takács Mari Lanczkor Gábor Gúfó-történeteihez készült illusztrációival nevezett.

 

A pozsonyi biennálén nemcsak az illusztrációk voltak megtekinthetőek, hanem a könyvek is, amelyekben a munkáik szerepeltek. A Pesti Vigadóban szeptember 6-ig látható kiállítást Révész Emese művészettörténész, a magyar nevezéseket összeállító szakmai zsűri tagja nyitja meg. A megnyitón közreműködik Hajduk Károly színművész.

A szervezők szombatonként délután 4 órától tárlatvezetést, workshopot is hirdetnek erre az időszakra a Magyar Gyermekirodalmi Intézet Facebook-oldalán.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket