Nyitókép: Laky Erzsébet

 

 

Békés, reménytápoló foglalkozásokon szórakoztak együtt kicsik és nagyok… A tanulságos történetek erőt, hitet ébresztettek a jelenlévőkben.

 

 

 hirdetes_810x300  

A nagymegyeri Szent Teréz Katolikus Óvodát, a plébánia udvarát és a Szent Miklós templomot a jóság és szeretet járta át. Lélekemelő percekben volt részük mindazoknak, akik a szeptember 5-i Szent Teréz Anya Nap című eseményen összegyűltek.

 

 

Mahulányi József, nagymegyeri esperes-plébános egyaránt fordít időt úgy az idősebb-, középkorosztály tagjaira, mind az ifjúsága és gyermekekre. Ezt bizonyítja az őszi rendezvény is.

 

 

Az ünnepélyes megnyitót követően a gyermekek néhány szülővel karöltve zenés-táncos dicsőítésbe kezdtek… „Az én Istenem erős, hatalmas Isten, nincs olyan, mit Ő nem tehet.” dalrészletet hamar megjegyezték a kicsik, s mozgás közben hangosan énekelték…

 

 

„Ezt máskor is csinálhatnánk!” – mondta az egyik kislány, miközben már a következő elfoglaltságra igyekezett. A mozgalmas pillanatokat kevésbé mozgékony, ám tanulságos programok követték. Míg a gyermekek Szent Teréz anya életéről, gyógyító erejéről néztek animációs filmet, addig a felnőttek egy roppant tanulságos történetet tekintettek meg. Ez utóbbi dráma tartalma arra összepontosított, hogy a nézők tudatosítsák az élet törékenységét, a megbocsátás nélkülözhetetlenségét a szeretet jelentősége mellett.

 

 

A délután hátralévő részében a gyermekek izgalmas és tanító célzatú feladatokban, beszélgetésekben vettek részt. Többek között Soóky Marián, a helyi Bartók Béla Alapiskola igazgatója is foglalkoztatást tartott. A gyermekekkel örömmel elemezte a térképet, akik színes ceruzát ragadva színezésbe kezdtek, elsajátítva a tájékozódás mikéntjét.

 

Ábrahám Margit hitoktató szavaival, kisugárzásával szinte átölelte a gyermekeket. „Mennyire szereted a szüleidet?” – kérdezte a hitoktató, aki kezeivel mutatva a szeretet nagyságát próbálta jelképezni. Ismertető előadásával rávezette a kicsiket a szentté avatás útjának milyenségére.

 

 

A további állomásoknál téma volt még Jézus Szíve, a szerzetesrendek és azok tevékenysége, valamint a szentmise. Ennél az állomásnál a gyermekek miközben ismerkedtek a szentmisével, sorban felolvastak egy-egy mondatot, részletet.

 

 

A nap hátralévő részben a jelenlévők keresztény ifjúsági dalokat is megtanultak. A rendezvény szentmisével ért véget.

 

Az esemény jelmondata a Teréz anyától származó gondolat volt, „Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” Ez teljesen áthatotta a délutánt. Az öröm, s a lelkesedés tükröződött résztvevők arcán.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.