Nyitókép: szodliget.vaciegyhazmegye.hu

 

Az adventi koszorúk első gyertyáinak meggyútjásával elkezdődik a várakozás időszaka. A négy adventi vasárnap és négy hét valójában lelki felkészülés a szeretet, Jézus Krisztus születésének ünnepére. Fontos, hogy az emberek ne csak a díszletekről gondoskodjanak, hanem nyissák meg szíveiket a szeretet, jóság előtt.

 

 

Sajnos, a koronavírus ezt a meghitt ünnepet is beárnyékolja, de ne hagyjuk, hogy teljesen tönkretegye. Készülődjünk örömmel, csendesedjünk el, s tiszta lélekkel-szeretetteli szívvel éljük meg ezeket a napokat. Márai Sándor is úgy fogalmaz:

 hirdetes_810x300  

 

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

 

 

A legszebb ünnepre való ráhangolódásban segíthet az ima és a szentmiséken való részvétel. Az adventi időszakban a következő ünnepekre figyeljünk oda:

 

  • december 6. – Szent Miklós püspök,
  • december 8. – Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe.

 

 

Akinek nincs lehetősége a szentmisékre személyesen elmenni, az december 19-én a televízióban is megtekintet egy szentmise-közvetítést magyar nyelven.

 

Adventvasárnapokon a Körkép.sk-n lelkiatyák ünnepi gondolatait jelentetjük meg. Ma, advent első vasárnapján Kiss Róbert kanonok, komáromi esperes-plébános, nagyszombati általános helynök szólt Önökhöz:

 

Advent első vasárnapja a Körképen Kiss Róbert atya gondolalaival

 

Áldott adventet kívánunk Tisztelt Olvasóinknak!

 

Laky Erzsébet

Képek: pozsonyikatolikusok.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.