Nyitókép: Hazajáró archív

 

Hétfőn, december 20-án jelentette be a közösségi oldalán a Hazajáró csapata, hogy legújabb kiadványuk rekord gyorsasággal, szinte egy hét alatt elfogyott. Nem is csoda, hiszen ahogy azt már tőlük megszokhattuk, mindig igényes munka kerül ki a kezeik közül, legyen az turisztikai televíziós műsor, naptár, vagy a mostanában megjelent képes könyv. A „Hazajáró szemmel” névre keresztelt minőségi kiadvány a Hazajáró végtelen útjának egy-egy elkapott pillanatát örökíti meg.

 

 

A 340 oldalas, 440 színes fényképet tartalmazó album az első évad Magas-Tátrától Csíksomlyóig tartó 35 epizódján kíséri végig a stábot. A Hazajáró szemmel, szubjektív objektívvel tekint körbe történelmi hazánkon. Igyekszik meglátni és láttatni mindazt, amit a kulisszák mögött, a felszín alatt, a föld felett és a fizikai világon túl megtapasztaltak. Minden egyes pillanatkép örökre a lélekbe vésődött emléket őriz. A képekhez a műsorból származó idézetek is kapcsolódnak, amelyek együttesen vezetik végig az olvasót a Hazajáró kalandos útján.

 hirdetes_400x285  

 

hazajaro_225x255mmV.indd

 

Kenyeres Oszkár, a Hazajáró műsor szerkesztő-szereplője a Körképnek nyilatkozva elmondta:

 

 A ‘Hazajáró’ hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját.

 

Amikor ezek a sorok megszülettek, még egyetlen kocka sem forgott le a Hazajáróból. Egy korábbi túráinkból fogant vízió volt, amivel útnak indultunk 2011 őszén. Akkor még nem tudtuk hová fogunk eljutni. Azóta 9 esztendő, 10 évad és több mint 280 epizód van mögöttünk. A Hazajáró képeskönyve ezeknek a csodás utazásoknak az első állomásait mutatja be, igényes képekben, mozaikszerűen. A könyv megvalósításáért köszönettel tartozunk a Magyar Művészeti Akadémiának.”

 

Akinek jutott a könyvből, remek ajándékra tett szert. Akinek pedig nem jutott, az ne búsuljon, már készül az utónyomtatás.

 

hazajaro_225x255mmV.indd

 

Dian Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.