A komáromi Limes Galériában május 14-én NYMPHA címmel színvonalas képzőművészeti kiállítás nyílott. Az év első, közönséget fogadó tárlata a Magyar Alkotóművészek Szlovákiai Egyesülete három alkotójának műveit mutatta be.

 

Az ünnepség a Fél/Sziget-duó hangulatos zenéjével indult, tagjai Stubendek István, valamint Zsákovics László sajátos feldolgozású, magas színvonalú produkciójukkal kellemes atmoszférát teremtettek a közönség elé tárulkozó művészeti alkotásoknak.

 

Zsákovics László, Stubendek István

 

 hirdetes_300x300  

Az ünnepi megnyitón a rendezvény házigazdája, Farkas Veronika üdvözölte az alkotókat, valamint a nagyszámú közönséget, majd pedig bemutatta a kiállítás kurátorát, az erdélyi származású Szabó Bodó Renátát.

 

Az ifjú művészettörténész előbb általánosságban beszélt a művészet szerepéről, amelynek nehéz időkben is komoly feladata van az emberi lélek hangolásában. Gondolatmenetét a kanti filozófia köré építette: Szép az, ami érdek nélkül tetszik, vagyis úgy tetszik nekünk, hogy létezésének bármiféle haszna lenne számunkra.

 

Farkas Veronika, Szabó Bodó Renáta, Kopócs Tibor, Hajnovics Márta, Csémy Olivér


„A három képzőművész nimfái – a halandó mi és a halhatatlan ők – széles skáláján foglalnak helyet, vidám, lenge, kedves, szenvedélyes, az élet mozgalmasságát érzékeltető alakjukkal.”

 

A kiállításon Hajnovics Márta, Csémy Olivér és Kopócs Tibor alkotóművészek remekeiben gyönyörködhetünk, melyekről Szabó Bodó Renáta érzékletes összefoglalót nyújtott.

 

Hajnovics Márta realisztikus hétköznapi női szereplőin keresztül sugallja életfilozófiáját…”
Csémi Olivér építészeti alkotásaihoz híven képzőművészetében is igényesen és mérnöki pontossággal ragadja meg a részleteket …”
Kopócs Tibor … különböző technikával készült, a realitástól elrugaszkodó, a mitológiai, irodalmi, zenei témákat megörökítő …”  alkotásokat sorakoztat fel.

 

Kopócs Tibor – Harsona – Jelenések könyvéből
Kopócs Tibor – Psalmus
Hajnovics Márta – Szalsza, 1.
Csémy Olivér – Júlia

 

Az ünnepi megnyitó után a nagyközönség végigszemlélte a remek alkotások sorát, s mindeközben egy előkelő, pazar megrendezésű vendégfogadásra kapott meghívást.

 

 

A kiállítást május 14. és június 6. között tekinthetjük meg, hétköznapokon 13.00–17.00 óra között.  Valóban érdemes rá időt szánni! Túlzások nélkül elmondhatjuk, az összes műalkotás magával ragadó. A Limes Galéria kiállítóterme a Ferencesek utcájában, a Katona-templomban található.

 

Buday Mária

A fotók a szerző felvételei.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.