Nyitókép: Potápi Árpád János/Facebook

 

Több mint 112 ezer külhoni és anyaországi fiatal vett részt idén a nemzetpolitikai államtitkárság által meghirdetett Határtalanul online középiskolai vetélkedősorozaton – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

 

Potápi Árpád János közölte: 22 csapat jutott be a döntőbe, 11 a határon túlról, 11 Magyarországról. Kiemelte: öröm látni, hogy a fiatalság ma már egységes magyar nemzetben gondolkodik. Az elődöntők és középdöntők során a fiatalok bizonyították, hogy nagyon sokat tudnak a magyarságról, a magyar kultúráról és hagyományokról – mondta az államtitkár, aki óriási nemzetpolitikai eredménynek nevezte, hogy a vetélkedősorozat révén a Kárpát-medencei fiatalok a koronavírus-járvány idején is együtt lehettek virtuálisan.

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette: a rengeteg résztvevő igazolja, hogy az új generációban is van igény a Kárpát-medencei magyar kultúra, történelem és néprajz megismerésére, a hagyományok továbbörökítésére.

 

A nemzetpolitikai államtitkárság által szeptemberben indított online középiskolai vetélkedősorozatban a résztvevők történelmi, irodalmi, földrajzi és néprajzi feladatokban tették próbára tudásukat, amelynek az volt a célja, hogy közelebbről megismerjék a Kárpát-medence magyarlakta területeit, azok hagyományait és kultúráját.

 

A vetélkedősorozatban a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium osztálya lett az első, a kárpátaljai beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium csapata a második, a felvidéki galántai Kodály Zoltán Gimnázium osztálya a harmadik.

 

A nagyszabású vetélkedő negyedik helyén hatalmas küzdelemben a budapesti Eötvös József Gimnázium 9b osztálya végzett.

 

A legjobb osztály egymillió forint pénzjutalmat kap, a dobogósok 300-300 ezer forintot, de a fődíjon kívül is több mint ezer díjat és ajándékot oszt ki a nemzetpolitikai államtitkárság a legügyesebb versenyzők között. A felkészítő tanárokat is díjazzák.

 

Az első tíz csapat részt vehet a Honfoglaló táborban augusztusban.

 

MTI/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!