A komáromi Limes Galériában „Hányan még” címmel színvonalas képzőművészeti kiállítás nyílott, amely a Magyar Alkotóművészek Szlovákiai Egyesületének újabb műveit mutatja be.

 

Az ünnepi megnyitón a rendezvény szóvivője üdvözölte a városvezetés megjelent tagjait, az alkotóművészeket, valamint a nagyszámú érdeklődőt. A kiállítás kurátora Balla Rita volt, aki részleteiben tárta fel a bemutatott alkotások sokarcúságát, ugyanígy Bauer Ildikó képviselő is, aki a népszámlálás adatainak száraz konkrétumait vetette össze a művekben fellelhető emberi természet ezerféleségével. A megnyitó ünnepséget Kulin Ödön hegedűművész varázsolta hangulatossá.

 

Fotó: Buday Mária
Az alkotóművészek. Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária

 

A Limes Galéria tárlatán a következő alkotóművészek remekeit tekinthetjük meg: Bugyács Sándor, Golasz Tímea, Hajnovics Márta, Kopócs Tibor, Kovács Csonga Anikó, M. Kiss Márta, Szamaránszky Emőke, Tomovics Marianna, Vámos János.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária

 

Az ünnepi megnyitót követőn a nagyközönség végigszemlélte a remek alkotások sorát, miközben saját maga is elgondolkozhatott a címben a népszámlálásra utaló hiányos kérdő mondat kiegészítésén: „Hányan még”, valamint a művekből kisugárzó mondanivalón. Hányan vagyunk, maradtunk, leszünk még? – akik például valamilyen kisebbségi csoporthoz tartozunk. Hányan és milyen formában vállaljuk fel nemzeti hovatartozásunkat?  Mit szemléltet a sokarcúság? Hogyan villanthatjuk fel a jelképeinket? A zuhanás folyamatát vajon megállíthatja-e egy kinyújtott kéz? Hogyan hatnak egymásra a generációk? Mit jelent számunkra egy közösség? – és így tovább…

 

Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária

 

A kiállítást július végéig tekinthetjük meg, hétköznapokon 13.00–17.00 óra között.  Valóban érdemes rá időt szánni! Túlzások nélkül elmondható, az összes műalkotás gazdag mondanivalót hordoz és sugároz magában a szemlélő számára. A komáromi Limes Galéria kiállítótermét a Ferencesek utcájában, a régi Katona-templomban találjuk meg.

 

Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária
Fotó: Buday Mária

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.