Nyitókép: archív

 

– olvasható Turcsányi Tibi énekes hivatalos honlapjának főoldalán. 

 

A fiatal énekes munkásságáról több alkalommal beszámoltunk már. Felvidékről indult 2008-ban, akkor 18-évesen Budapestre, hogy megvalósítsa a zenéhez fűződő álmait.

 

„Álmodozó típus vagyok” – Turcsányi Tibivel új daláról és munkásságáról (Interjú)

 hirdetes_300x300  

 

Azóta olyan országszerte ismert zenei producerek készítettek neki dalt, mint Závodi Gábor, Burai Krisztián, Demko Gergő, Szepesi Zsolt, vagy Pál Benjámin.

 

Készített közös dalt a Sztárban Sztár Leszek döntős Sebestyén Katjával, de a Megasztár döntős Fekete Dáviddal és az X-faktorból megismert, azóta Éjjel Nappal Budapest főszereplő Batánovics Lilivel is.  Készített neki videoklipet a Gráf Pictures, akik többek között olyan előadókkal dolgoznak, mint Rúzsa Magdi, Majka, Takács Nikolas és sorolhatnánk.

 

Rendszeres szereplője a Zenebutik és Muzsika TV csatornáknak.  Zenei munkásságáról rendszeresen hallat a média különböző platformjain. Nemrég készült ,,Millió Ok” című dalából és a hozzá készült videoklipből a TV2 Tényekben is láthattunk egy részletet.

 

Legújabb dala pedig a ,,Budapest” címet kapta, amely zenéjét és videoklipjét Kovács Ádám készítette, a dalszöveget pedig Tibi írta. A dal premierje a Petőfi Rádióban volt egy Tibivel készült interjú keretében.

 

Turcsányi Tibi készített közös dalt a Sztárban Sztár Leszek döntős Sebestyén Katjával, de a Megasztár döntős Fekete Dáviddal és az X-faktorból megismert, azóta Éjjel Nappal Budapest főszereplő Batánovics Lilivel is. 

 

Rengeteg minden történt zenei téren azóta, mióta legutóbb beszélgettünk. Honnan veszed az energiát, hogy mindig új dolgokkal rukkolj elő?

 

Úgy gondolom, hogy az ember ha szereti amit csinál, az mindig ösztönzi arra, hogy abban kreatívkodjon, dolgozzon. Én is érzem magam gyakran kimerültnek, úgy mint szerintem mindenki szokta időnként, viszont általában a kimerültségem utáni feltöltődést is a zenéből nyerem, így mindig próbálom a összekötni a dolgokat és alkotni valamit.

 

A dalszövegeid általában Te magad írod. Ez olyan dolog, amit nem szeretsz kiadni a kezed közül, vagy más okból kifolyólag döntesz így?

 

Mára már a szövegeim 90 százalékát én írom. Úgy gondolom, akkor tudok igazán hiteles dolgot átadni másoknak, ha abba a saját megélt érzéseimet viszem bele. Legyen az öröm, bánat, vágyakozás, álmok, vagy illúziók és így tovább. Minden ember szerintem végigmegy ezeken az érzéseken és olykor jól jön egy-egy dal, ami visszatükrözi azt, hogy nem vagyunk egyedül, más is átélt hasonló helyzeteket.

 

A Millió Ok című dalod egy érzelmesebb hangvételű dal, amely gyönyörű szöveggel bír. Ennek a dalnak a szövege konkrét történetet mesél el?

 

Én úgy szoktam dalszöveget írni, hogy jön egy érzés és vagy leülök és papírra vetek egy teljes dalszöveget, azaz kipattan belőlem, vagy feljegyzek csak egy-egy mondatot, aztán valamikor folytatom vagy sem és van, mikor szó szerint dől belőlem a szöveg, amelyet leírok és majd idővel rendezem.

 

 

A Millió Ok nagyon sokat jelent számomra. A szövegét évekkel ezelőtt írtam, aztán nemrég előkerült a fiók mélyéről és úgy döntöttem mindenképpen dal kell, hogy szülessen belőle.

 

Elmondtam a szöveggel kapcsolatban bennem kavargó dolgokat Pál Benjáminnak (X-faktor, A Dal) és kértem, hogy öltse azokat zenébe. Maximálisan sikerült eltalálnia azt a világot, amelyet ehhez a dalhoz elképzeltem.

 

A felvételeket Demko Gergővel készítettem és többször is elérzékenyültem közben, mivel egy régi történetet mesél el és ugye ilyenkor feljönnek az emlékek. A videoklipet hozzá egy régi elhagyott hotelben forgattuk az Almost Already csapatával, amely szerintem szintén illik a dalhoz.

 

Nemrég pedig, Budapest címen jelent meg dalod és videokliped. Mit tudhatunk erről a szerzeményről?

 

Úgy gondolom mindenki számára mást jelent a főváros. Mindenkit más és más dolog érint meg. Ebben a dalban az én szemszögemből elevenednek meg képek és úgy gondolom egy jó kis pörgős nyári zenét sikerült alkotni mindehhez. A szövegét én írtam, a zenét és a videoklipet Kovács Ádám készítette, a hangfelvételek pedig Botlik Matyi stúdiójában készültek.

 

 

Mik a terveid a közeljövőre nézve?

 

Rengeteg munkám van készülőben. Új dalok, új klipek. Augusztusban megjelenik egy válogatásalbum, amely országszerte kapható lesz és tőlem a Millió Ok dal fog rajta szerepelni. Több médiamegjelenés is várható, amely egy részét már elkészítettük és adásra vár és még több felvétel pedig előttünk áll.

 

Továbbá végre nyitott a lehetőség a fellépésekre, amely külön nagy örömmel tölt el és már volt is idén pár és van is jó pár betervezve. Tehát remélhetőleg nem fogok unatkozni, ami nem is baj, hiszen ezt szeretem csinálni, ez az amiben ki tudok teljesedni, szükségem van rá.

 

Turcsányi Tibi: Rengeteg munkám van készülőben. Új dalok, új klipek. Augusztusban megjelenik egy válogatásalbum, amely országszerte kapható lesz és tőlem a Millió Ok dal fog rajta szerepelni.

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!