Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Zeneszó örvendeztette meg a hagyományápolás céljából összejött csallóközieket és a távolabbról érkezőket Nyárasdon.

 

Immár második alkalommal volt citerataszótól hangos a helyi kultúrház. A nyárasdi Lámpás citerazenekar számára fontos a hagyományőrzés, ezért zenélni hívták hagyományőrző zenésztársaikat. A délután folyamán „Határ nélküli” zeneszó hangzott a teremben, ahol együtt énekeltek a kultúrakedvelők a fellépőkkel.

 

 hirdetes_810x300  

 

A szombati zenei hullám nemcsak citeraszóra, népdalokra és dalcsokrokra épült, hanem nótaszó és operett is hallatszott. A közönség nagy tapssal díjazta az előadásokat.

 

Színpadra lépett többek között a Sarló, a Félnótás citerazenekar, a Nyárasdi Népdalkör, valamint a Nagycétényi, az Ebedi, a Szilaj citerazenekar és a Csemadok felsővámosi alapszervezete mellett működő éneklőcsoport is. A fellépők sorát bővítették maguk a szervezők, azaz a Lámpás, illetve a Junior Lámpás citerazenekar. Házi Lajos főszervező örömmel nyugtázta a sikeres rendezvényt.

 

 

Amint azt az augusztus 14-i találkozó is bizonyította, a csallóközi községben nagy figyelmet szentelnek a hagyományápolásnak.

 

 

A II. nyárasdi citeratalalálkozó a citerások fájának megáldával kezdődött, ahol Bacsó László polgármester köszöntötte a jelenlévőket és arról beszélt, hogy azt a jövő nemzedékének is ültették. Az esemény zárásaként Slezák Erika és társa hívta operettutazásra és nótázásra a résztvevőket.

 

 

A községben negyvennyolc éve hallható citerazena. Nyárasdhoz köthető a Sarló citerazenekar, a Lámpás citerazenekar, valamint a Junior Lámpás citerazenekar is.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.