Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Sokan látogatták ki a megmérettetésekben, ízekben és műsorszámokban dúskáló eseményre. 

 

Ha augusztus, akkor Nemeshodosi Nagy Lakoma. Ahol aztán vidámságban, szórakozásban és táncban sincs hiány. Az augusztus 13-án és 14-én lezajlott eseményt Nemeshodos Község Önkormányzata és partnerei szervezték. Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Lakomán is népszerűsítették az aktívan együtt töltött idő jelentőségét.

 

 hirdetes_400x285  

 

A gasztro-kulturális rendezvény első napján a Csavar Színház Arany János Nagyidai cigányok című interaktív előadását vitte színpadra. Nem is gondolták a Lakoma vendégei, milyen kiváló színpadi művet nézhettek meg a csillagos ég alatt. 

 

 

A mozgásban gazdag eseménysorozat szombaton vette kezdetét. Kicsik, nagyok remekül szórakoztak. A szervezők többek között a jótékonysági futást, piacot, chillievő versenyt és a Focikupát is megtartották.

 

Újra megnyitja kapuit a Nemeshodosi Nagy Lakoma

 

 

Nincs viszont Lakoma főzőverseny nélkül. Idén a szaftos finomságok, na meg a merészség és a fantázia kaptak teret. A versenyzőknek pörköltet kellett készíteniük.

 

A délutáni órákban kezdődött az igazi szórakozás, a kultúrműsor. A fellépők sorát a közkedvelt nemeshodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport is bővítette. Műsorszámuk identitáserősítő jellege minden szívet megérint. Nem is csoda, hiszen a magyarságukra büszke tagok olyan átéléssel és hittel énekelnek, hogy arra mindenki felkapja a fejét.

 

Egység, szeretet, összetartás – Interjú Bugár Ildikóval, a Megmaradásunkért Kultúrcsoport vezetőjével

 

A koraesti órákban Balódi László polgármester is köszöntötte a Lakoma vendégeit. Boldog volt, mivel az esemény során számtalan kedves hodosival, csallóközivel és érdeklődővel beszélgethetett.

 

 

Volt Nemeshodosban, minden, mi szemnek-szájnak ingere. Az ételkínálat határtalan volt. Míg sokan az ínycsiklandozó illatoknak rabul is estek, addig mások nézelődtek, társalogtak.

 

 

Majd Kökény Attila gyönyörű hangja csendült fel a Lakomán, aki társaival elő koncertet adott.

 

 

Az est hátralevő részében további zenés produkcióké volt a főszerep és persze a táncé…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

Szórakozás és ünneplés a nemeshodosi lakomán (képriport, videófelvételek)

 

 

 

 

 

Jókat lakmározott Csallóköz és környéke – A Nemeshodosi Nagy Lakoma képekben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók és szöveg: Laky Erzsébet.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.