Nyitókép:Körkép.sk

 

Rimaszombat és környéke nótakedvelő lakossága szombaton immár negyedik alkalommal szórakozhatott a cigányzenekar kíséretében előadott szép magyar nótákon.

 

Az előadás címét a szervezők ideillően választották. A „Legszebb város Batyi…”, a Zimberi-zombori szépasszony – című operettből való dal nagyon népszerű, a rimaszombatiak kedvenc nótája. Zúgott is a taps a nézőtéren ezúttal is, amikor a fiatal Kukolik Tomika elénekelte.

 

Az előadók nótaénekesek, Magyarországról és Szlovákiából jöttek, olyanok, akik gyakran vesznek részt nótafesztiválokon. De találhatók köztük nóta- és operetténekesek is, akik már a téma művészei.

 hirdetes_810x300  

 

 

A magyar nóta hungarikum, így kitüntetett figyelmet érdemel. Nézzük meg, mit ír róla a Hungarikum.hu weboldal:

 

„Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen illeszkedik hagyományaink közé. A magyar nóta ritmusa egyfelől a táncból ered, onnan hozza magával az ősi, ösztönös mozdulatokat, amely egyesül nyelvünk harmóniájával. A nóta nagy hatással volt a századforduló kulturális-, és társadalmi életére, hozzájárult ahhoz, hogy a magyar lassan és nagy biztossággal kiszorította az idegen szavakat az általános nyelvhasználatból. Napjainkban a hazánkba érkező külföldiek is szívesen hallgatják.”

 

Hozzátesszük, hogy nagyon sok szép magyar nóta létezik, melyeket szívesen hallgat a magyar ember, örömében-bánatában. Éppen ezért tiszteletreméltó a rimaszombati emberek azon igyekezete, hogy színvonalasan szórakoztassák a közönséget. Minden arra vall, hogy igyekezetük sikerrel járt, hiszen a végén a közönség állva ünnepelte az előadókat, de jutott a tapsból a szervezőknek is.

 

Megérdemelték.

 

 

A Körkép.sk megkérdezte Gecse Attilát, hogy mint nézőnek hogy tetszett a műsor?

 

„Nagyon tetszett. Kívánom, hogy évente legyen ilyen előadás Rimaszombatban, amely szívből szórakoztatja a nagyar embert. Biztos, hogy eljövünk rá és megnézzük”

 

– nyilatkozta Gecse Attila.

 

Képriportunk bizonyára nem tudja visszaadni az előadások teljességét, hiszen hiányzik belőle a nóták zenei varázsa. De talán a fotók segítségével képet alkothat a kedves olvasó az előadás hangulatáról.

 

Mede Géza

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.