Nyitókép: Marek Velček/MMB

 

A főváros képviselői ma este élő adásban fogják felnyitni azt a 175 éves időkapszulát, amely a Mihály-torony tetején lévő Mihály arkangyal szoborban volt elrejtve.

 

„Amikor megtudtam, hogy Mihály arkangyal szobrában egy olyan időkapszula van, amelyet 175 évvel ezelőtt helyeztek el benne, akkor egy dolgot biztosan tudtam – az időkapszulát közösen kell kinyitnunk“

 

– írta a közösségi oldalán Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere, hozzátéve, ritka alkalmak egyike, amikor az ember ilyen közvetlen kapcsolatba kerül a város történelmével.

 hirdetes_810x300  

 

„Az időkapszula egy üzenetet rejt mindannyiunk számára“

 

– mondta Vallo azzal, hogy az időkapszulában minden bizonnyal 19. századi tárgyal lesznek.

 

„Biztosan izgalmas lesz az időkapszula kinyitása, hiszen nagy valószínűséggel a hátralévő életünkben ilyen eseményre már nem kerül sor“

 

– zárta le.

 

Az időkapszulát ma este 20.00 órakor fogják kinyitni, az eseményt a www.bkis.sk/klarisky honlapon, illetve az alábbi Facebook-oldalakon lehet figyelemmel kísréni: BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Bratislava – hlavné mesto SR, Múzeum mesta Bratislavy a N-kultúra.

 

A pozsonyi Mihály-torony rekonstrukciója idén július óta zajlik és megközelítőleg 18 hónapon keresztül fog tartani. Szeptember végén a torony tetejéről súlyosan megrongálódott állapotban emelték le Mihály arkangyal szobrát. A szobrot az elkövetkezendő hetekben és hónapokban fogják rekonstruálni. Az első jelentős lépés az időkapszula kinyitása lesz, amelyet 1845-ben helyeztek el a szoborban.

 

175 év után kinyitják a pozsonyi Mihály-torony időkapszuláját

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.