Nyitókép: Karol Srnec/ephoto.sk

 

Pozsony-Óvárosban a Hviezdoslav téren idén november 26-a és december 23-a között kerül megrendezésre a karácsonyi vásár. Legalábbis a városrész tervei szerint. A tavalyi évvel ellentétben, amikor mozgó büféken keresztül árulták az ételeket és az italokat, idén klasszikus sátras árusokkal készülnek. Hogy pontosan milyen formában is kerül megrendezésre a karácsonyi vásár, az a járványhelyzettől is függeni fog.

 

A tervek szerint nem fog hiányozni a karácsonyi kulturális program sem, de idén teljesen átalakítják. Az Óváros „Boldog karácsony“ névre keresztelt fesztivállal készül, melynek keretén belül az embereknek nem kellene kimondottan a városközpontba menniük a karácsonyi hangulatért.

 

 hirdetes_810x300  

Ľubica Hustá, az óvárosi hivatal kulturális osztályának vezetője elmondta, a karácsonyi hangulatot a város különböző részeibe szeretnék elvenni, a koncerteket és az előadásokat pedig olyan helyeken szeretnék megszervezni, amelyek alapvetően nem kapcsolódnak a kulturális rendezvényekhez.

 

A karácsonyi hangulatot karácsonyfákkal és karácsonyi kivilágítással kívánják fokozni. A hagyományos, Hviezdoslav téren felállított karácsonyfa mellé idén egy új fenyő is csatlakozik a Rázus parton, a Propeller mellett.

 

Zuzana Aufrichtová óvárosi polgármester szerint tavaly nagyon visszafogott volt a városközpont karácsonyi kivilágítása, ezért idén sokkal jobban szeretnék kivilágítani az utcákat.

 

A 2021-es óvárosi karácsonyi vásárt abban az esetben fogják megrendezni, ha Pozsony I-es járása narancssárga besorolásban marad. Ebben az esetben a vásár OTP rezsimben zajlana.

 

bratislava.dnes24.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!